Amilcar Bouterse voor Bean There.
Amilcar Bouterse voor Bean There. Foto: Trudy Kroese

Bean There viert tienjarig bestaan

DIEMEN Surinaams Eetcafé Bean There aan de Muiderstraatweg 2/2A vierde op woensdag 1 augustus het tienjarig bestaan. Amilcar Bouters (38) is eigenaar van Bean There. Hij is al vanaf het begin betrokken bij de horecazaak.

Amilcar beschikt over een schitterende zaak. Bean There is ruim en smaakvol ingericht en heeft een fraai terras op het zuiden. Toen Bean There op 1 augustus 2008 openging was Amilcar een van de eigenaren van de zaak. Enkele jaren later werd hij de enige eigenaar. Het karakter van Bean There is door de jaren heen veranderd. Er werd begonnen als een trendy koffiezaak, in 2015 is het een Surinaams eetcafé geworden.

Amilcar: "Klanten kunnen hier gerechten uit de authentieke creoolse keuken krijgen, waaronder Bakkeljauw Moksi, Sopropo Antroewa en Masoes. Mijn moeder Wilma en ik bereiden de gerechten die altijd dagvers zijn. Veel mensen kennen de authentieke creoolse gerechten niet. Wij geven via onze website en in de zaak altijd gedetailleerde voorlichting." Alle gerechten zijn halal en er zijn ook vega-opties. Klanten kunnen de gerechten in Bean There gebruiken of afhalen, eventueel na telefonische bestelling, of die laten thuisbezorgen. De zaak bezorgt aan huis in Diemen, Duivendrecht en de Amsterdamse wijken Venserpolder, Betondorp, Watergraafsmeer, Science Park en IJburg.
Behalve voor heerlijke maaltijden kunnen klanten er ook terecht voor uitstekende koffie, diverse smoothies, frisdranken en alcoholhoudende dranken, waaronder Pabo bier, Zatte en mixed drankjes. Bij mooi weer kunnen die op het terras worden gebruikt. Amilcar: "Wij zijn sinds enige tijd zeven dagen per week open van 16.00 tot 22.00 uur. Ik ben van plan om binnenkort op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 00.00 uur open te gaan." Om het lustrum te vieren krijgen klanten die in Bean There dineren de hele maand augustus 10 procent korting.