Waterpret bij Huis van de Buurt 't Kruidvat.
Waterpret bij Huis van de Buurt 't Kruidvat. Foto: Trudy Kroese

MiniZomerSpelen: plezier voor kinderen van vier tot zes jaar

DIEMEN De MiniZomerSpelen zijn vorige week donderdag afgesloten met een waterpretdag. De brandweer van Diemen had voor Huis van de Buurt 't Kruidvat zwembadjes vol gegoten met water waarna de kinderen zich konden uitleven.

De MiniZomerSpelen zijn vorig jaar bedacht door Valesca Santhoki, een enthousiaste ouder van basisschool De Ark in Diemen-Zuid. Zij heeft vorig jaar de Stichting Welzijn Diemen (SWD) benaderd. SWD organiseerde het evenement toen voor de eerste keer voor kinderen van vier tot zes jaar die in Diemen-Zuid wonen. Zij zijn nog te jong om mee te mogen doen aan de Kinderzomerspelen die in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran worden gehouden.

Namens de SWD waren deze MiniZomerSpelen buurtsportcoach Dionne Tool, Paul Heskamp en Daniƫlle Hendriks, respectievelijk coƶrdinator en activiteitenbegeleider bij Huis van de Buurt 't Kruidvat aanwezig. Zij kregen hulp van stagiaires en van een aantal betrokken ouders van wie de kinderen deelnamen aan de MiniZomerSpelen. De ouders waardeerden het evenement zeer en zagen dat hun kinderen zich uitstekend vermaakten.

Het evenement duurde van maandag tot en met donderdag. De MiniZomerSpelen werden in en rond Huis van de Buurt 't Kruidvat gehouden. Er was een gevarieerd programma samengesteld. Zo was er woensdag een workshop van de Diemense dansstudio OnPoint Dancelab.

Stichting Welzijn Diemen richtte zich voor de MiniZomerSpelen vooral op leerlingen van de groepen 1 en 2 van de basisscholen De Ark en Het Atelier in Diemen-Zuid. Het was de tweede keer dat de MiniZomerSpelen in Diemen-Zuid werden gehouden.