Gemeenteraad akkoord met fusie schoolbesturen

DIEMEN De gemeenteraad is unaniem akkoord gegaan met de fusie van Stichting Openbaar Onderwijs Primair en Stichting Spirit Basisscholen. De naam van de nieuwe stichting is Stichting Florente.

Bij de Stichting Florente zijn in totaal twaalf basisscholen aangesloten. De fusie is op 1 augustus ingegaan.

De scholen

Bij Stichting Openbaar Onderwijs Primair waren vier basisscholen aangesloten: Noorderbreedte, De Octopus en Het Atelier (tot eerder dit jaar De Venser) in Diemen en De Grote Beer in Duivendrecht. Stichting Spirit Basisscholen was onder meer verantwoordelijk voor de basisscholen De Ark en De Duif. Die laatste school is met 't Palet opgegaan in Noorderbreedte.

Jan Boomsma

Jan Boomsma is sinds 1 augustus bestuurder-directeur van Stichting Florente. Daarvoor was hij bestuurder-directeur van Stichting Spirit Basisscholen. Alan Bains was tot 1 augustus directeur van Stichting Openbaar Onderwijs Primair. Hij is met ingang van 1 augustus met pensioen gegaan.


Nog geen besluit doortrekken lijn 19

Vervolg van voorpagina.

Wethouder Scholten: "Wij hebben dat stuk van de Muiderstraatweg toekomstbestendig gemaakt. Nu ligt er één tramrail maar als er in de toekomst een besluit wordt genomen om de tram door te trekken is er ruimte voor twee tramrails."

"En als er in de toekomst besloten wordt om er een bus te laten rijden is daar ook ruimte voor. We hoeven dan dat deel van de Muiderstraatweg niet opnieuw in te richten."

Twee opties

Scholten gaf eerder aan dat de vervoerregio Amsterdam twee opties voor het doortrekken van de tram gaat onderzoeken: het doortrekken van de tram naar station Amsterdam Bijlmer ArenA en het doortrekken van de tram langs het industrieterrein naar station Diemen-Zuid.