Tram voorlopig niet doorgetrokken

DIEMEN Vervoerregio Amsterdam zal pas op z'n vroegst in 2025 een besluit nemen over het eventueel doortrekken van de tram vanaf het huidige eindpunt op De Sniep. Dit heeft wethouder Lex Scholten onlangs aan de gemeenteraad medegedeeld.

Het doortrekken van lijn 19 komt om de zoveel tijd ter sprake.

Doordat er in nieuwbouwwijk Plantage De Sniep steeds meer woningen worden opgeleverd, lijkt het voor de hand te liggen om de tramlijn door te trekken.

Scholten heeft eerder al uitgelegd dat het doortrekken van de tram geld kost en dat dit alleen rendabel is als er aanzienlijk meer reizigers gebruik gaan maken van de tram. Als de tram wordt doorgetrokken naar bijvoorbeeld een plek bij de natuurijsbaan van de Diemer IJsclub zal dit niet veel meer reizigers opleveren dan nu het geval is. Wel wordt de afstand tussen de woningen van een groot aantal bewoners van de wijk en de tramhalte dan een stuk korter.

Scholten geeft aan dat er onlangs bij de inrichting van de Oost-West As op de Muiderstraatweg ter hoogte van Plantage De Sniep wel een brede strook is aangelegd op de plek waar nu het werkspoor van het GVB ligt. Dat spoor wordt gebruikt voor trams die naar de werkplaats van het GVB rijden.

3