Djilani Sprang-Purperhart met een van zijn kinderen.
Djilani Sprang-Purperhart met een van zijn kinderen.

Veel interesse voor doorgeefmarkt

DIEMEN In De Verbinding op het Van Markenplantsoen was vrijdagmiddag voor de tweede keer de doorgeefmarkt. De doorgeefmarkt werd georganiseerd door leden van 24uurDiemen. De doorgeefmarkt werd druk bezocht. Vooral tijdens het eerste uur was het druk.

24uurDiemen is een initiatief van enkele bewoners en ondernemers uit Diemen. Het echtpaar Djilani en Harufa Sprang-Purperhart zijn lid van 24uurDiemen en organiseerden de doorgeefmarkt.

Djilani: "Onze kinderen zitten op basisschool De Octopus en samen met ouders van medeleerlingen doen wij inzamelingsacties voor de doorgeefmarkt".

Veel artikelen

Bezoekers van De Verbinding konden vrijdag kiezen uit artikelen die door ouders van leerlingen van De Octopus, andere inwoners van Diemen en de openbare bibliotheek waren ingebracht. De artikelen werden weggeven of doorgegeven. Het ging onder meer om (kinder)kleding, speelgoed en huishoudelijke apparatuur voor een prijs van 0 tot 5 euro.

Mensen die weinig te besteden hebben, waren blij met de donaties voor de 'weggeeftafel' en de overige artikelen waar zij op de doorgeefmarkt uit konden kiezen. Djilani: "Wij geloven in een circulaire economie. Artikelen krijgen bij ons een tweede leven. Veelal bij mensen die het goed kunnen gebruiken. Met eventuele meeropbrengsten van de doorgeefmarkt wil 24uurDiemen leuke activiteiten organiseren. Een van de ideeën is een bakfietsrace op het Van Markenplantsoen. Uiteraard zullen er dan geen kinderen in de bakfietsen zitten, maar poppen." Djilani en Harufa huurden De Verbinding van Stichting Welzijn Diemen. Ze deelden limonade en suikerspinnen uit en ontvingen hiervoor donaties waarmee zij een deel van de huur terugverdienden.