Blauwe zone wordt uitgebreid

DIEMEN De blauwe zone in Diemen wordt uitgebreid. Dit heeft het college van B en W besloten. Het besluit is genomen naar aanleiding van een parkeeronderzoek dat in juni is gehouden en na een verzoek van bewoners van de P.J. ter Beekstraat.

Het betreft de volgende straten: Sint-Janskruid en Vingerhoedskruid per 1 september, een deel van de wijk Biesbosch (Weerribben en westelijk deel van Biesbosch) en de P.J ter Beekstraat per 1 oktober 2018 en het parkeerterrein Oud Diemen aan de Buytenweg per 1 december. In juni heeft de gemeente een petitie ontvangen van de bewoners van de P.J. ter Beekstraat waarin een meerderheid van de bewoners het verzoek heeft gedaan om een blauwe zone in hun straat in te stellen. Op basis hiervan heeft het college besloten dat de blauwe zone per 1 oktober wordt uitgebreid met de P.J. ter Beekstraat.

De gemeente geeft aan dat het noodzakelijk is om in het najaar een tweede parkeeronderzoek te houden. Het betreft de volgende gebieden en straten: geheel Diemen-Noord, Groote Peel, Griend, Boschplaat, Havikskruid, Tarwekamp, wijk Schelpenhoek en Anne Frankwijk.


Trouwen

Vervolg van voorpagina.

De twee stelletjes gaan naar kinderopvang De Toversteen waar ze al een tijdje werken aan het thema 'trouwen'. En zo drentelden donderdagmiddag een clubje één- tot bijna vierjarigen het gemeentehuis binnen. Daar werden zij niet alleen verwelkomd door de trouwambtenaren, ook burgemeester Boog stond de 'bruidsgasten' op te wachten.

Loïs en Eline zijn de beste vriendinnen. Zij beloofden elkaar trouw in regen en in zonneschijn, dat zij altijd hun jurken zullen delen en altijd met elkaar te blijven spelen. Jens en Inaaya beloofden elkaar trouwe vriendschap, dat ze elkaars iPad zouden delen en dat ze nooit de baas over elkaar zouden spelen. Zoals dat hoort schreden de twee paren door het gangpad naar de trouwzetels, prachtig gekleed. Op de eerste rij de getuigen van beide peuterparen, ook al speciaal gekleed, zo had één van de getuigen zijn Spidermanpak gekozen voor deze bijzondere gelegenheid. Dit alles werd bezegeld met ringen en met een dansje en bellenblaas werd de 'bruiloft' afgesloten.