Excuses wethouder Nuijens

Vervolg van voorpagina.

Wielage: "Wethouder Nuijens heeft aangegeven dat hij zowel in Amsterdam als in Diemen altijd goed met de VVD kon en kan samenwerken."

Tweede kans

"De VVD is bereid om iemand, die een dergelijke fout aan het begin van zijn wethouderscarrière maakt, een tweede kans te geven. Dat wij het oneens kunnen zijn met elkaar, daarover zijn wij het ten principale eens maar het moet altijd over inhoudelijke standpunten gaan. Een van de kernwaarden van de VVD is verdraagzaamheid. We laten het hierbij en beschouwen de kwestie hiermee als afgedaan. Wij verwachten dan ook geen reactie meer van wethouder Nuijens", aldus Wielage.

CDA

Janneke de Graaff, de fractievoorzitter van het CDA, vertelde tijdens de raadsvergadering dat haar partij ook met wethouder Jorrit Nuijens heeft gesproken en dat het CDA de excuses van de wethouder heeft aanvaard.


Zwaar vuurwerk laat mensen schrikken

DIEMEN In de nacht van maandag op dinsdag is op de Rode Kruislaan opnieuw zwaar vuurwerk tot ontploffen gebracht. De knallen waren in heel Diemen te horen.

Ook in de nacht van donderdag op vrijdag werden veel mensen in Diemen wakker van harde knallen. De politie liet vrijdag weten dat de harde knallen het gevolg waren van het afsteken van zwaar vuurwerk.

Extra inzet

Volgens getuigen werd het vuurwerk in de nacht van donderdag op vrijdag afgestoken bij de studentenflats aan de Rode Kruislaan. De politie heeft geen verdachten aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen die de daders hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844. De politie liet vrijdag tevens weten dat er extra gesurveilleerd wordt op de Rode Kruislaan en omgeving.

De gemeente laat weten dat er de laatste tijd veel overlast bij de Rode Kruislaan en Kruidenhof is. Daarom is er nu extra inzet en toezicht vanuit de gemeente, politie en partners om de situatie te verbeteren.