OSD

Vervolg van de voorpagina

Op de OSD zullen leerlingen van VMBO-beroeps, -kader en -theoretisch, havo en vwo de eerste twee jaar bij elkaar in de klas zitten. Daarna gaan ze verder in klassen op hun eigen niveau. "Wij vinden het belangrijk dat er op ieder niveau voldoende leerlingen zijn om te kunnen samenwerken. Elk kind dat op de OSD start, moet hier ook zijn diploma kunnen halen", gaf Grotenhuis aan. Twee dagen per week is er projectonderwijs, waarvoor de school wil samenwerken met verenigingen en bedrijven in Diemen. De OSD moet een school van en voor Diemen worden en hoeft geen kopie te worden van de OSB. De ouders konden daarom vorige week al meepraten over misschien wel de toekomstige school van hun kind. In het najaar komt Grotenhuis terug naar Diemen om met scholen, ouders en leerlingen verder te praten over de Diemense middelbare school.


Diefstal boot

DIEMEN De politie heeft zaterdag twee personen aangehouden die ervan worden verdacht dat zij in Diemen een boot hebben gestolen.

Zaterdagochtend bleek een witte boot uit het water van De Sniep gestolen te zijn. Twee uur later kwam er een melding dat er mogelijk een gestolen witte boot te koop werd aangeboden bij de Ouderkerkerdijk in Amsterdam. De politie ging er onmiddellijk op af en zag de boot varen. De stuurman riep dat een verdachte van de diefstal in het water was gesprongen. De man, die inmiddels een nat pak had, werd aangehouden. Zijn compagnon die langs de waterkant stond is ook aangehouden. De politie heeft de boot teruggebracht naar de dolblije eigenaar.


Aannemer Holland Park

DIEMEN De bouw van de appartementencomplexen in Holland Park die gestokt is door het faillissement van aannemer Moonen, wordt waarschijnlijk begin 2019 hervat.

Inmiddels is een andere partij gevonden om het project over te nemen, de overeenkomsten zijn nagenoeg rond, aldus wethouder Lex Scholten. De situatie geeft de gemeente wel wat last. Doordat de gebouwen later klaar zijn dan gepland, moeten bouwwegen langer in gebruik gehouden worden en kunnen definitieve wegen soms pas later worden aangelegd.