Warmte

Vervolg van voorpagina.

Het warme weer lokt veel mensen naar buiten. Het is nog tot laat warm en licht; de gemeente verzoekt mensen die buiten verblijven rekening te houden met anderen, hun afval mee te nemen en verstandig om te gaan met vuur. Door de droogte is de kans op brand groot. Ook verzoekt de gemeente recreanten om hun afval mee naar huis te nemen. Bij aanhoudende droogte zakt het grondwaterpeil. Heipalen kunnen dan droog komen te staan. De gemeente monitort voortdurend de grondwaterstand. De grondwaterstand is vanaf mei 2018 tot heden gedaald met ca. 35 cm. De houten heipalen staan nu nog onder water, maar als de droogte aanhoudt kan het peil onder de paalkoppen dalen. Dat wil niet zeggen dat het hout direct begint te rotten. Dit proces begint maanden later. De gemeente hoopt dat het dan inmiddels alweer geregend heeft. In de buurten Ruimzicht Oost en West en in Centrum Oost zijn infiltratiedrains in de bodem aangebracht. Deze moeten water aanvoeren vanuit oppervlaktewater in tijden van droogte.


Poging inbraak bij Café Mell

DIEMEN Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag geprobeerd om in te breken bij Café Mell aan de Hartveldseweg.

De inbrekers hebben schade aangericht aan onder meer een ruit van het café. Zij zijn er niet in geslaagd om de zaak binnen te komen.


Barbecue-proeverij markt

DIEMEN Op woensdag 25 juli wordt er op de markt een barbecueproeverij gehouden. Die duurt van 10.00 tot 15.00 uur.

Bij de kraam van Slagerij Van Twillert komt een miniterras waar bezoekers van de markt gerechten van de marktkok kunnen proeven.