Lil' Kleine is Aaliyah's idool.
Lil' Kleine is Aaliyah's idool. Foto: Shaker Globan Dancecentre

Rapster Lilly Kleine (Aaliyah Saleh) brengt eerste single uit

DIEMEN De eerste single van rapster Lilly Kleine (11) uit Diemen is vorige week uitgekomen. Lilly Kleine is de artiestennaam van Aaliyah Saleh. De single heet: 'Lilly Kleine'.

Aaliyah is leerlinge van groep 8 van basisschool De Nieuwe Kring in Diemen. Na de zomervakantie gaat zij naar het IVKO in Amsterdam Zij is al ruim twee jaar actief met rappen. Haar idool Lil' Kleine was voor haar een inspiratiebron om zelf teksten te schrijven en te rappen. Zij heeft voor een artiestennaam gekozen die veel lijkt op die van haar idool.

Aaliyah timmert al enige tijd nadrukkelijk aan de weg. Zij deed twee jaar geleden mee aan het televisieprogramma 'Go with the flow', waarin de in Diemen woonachtige presentator Yes-R op zoek ging naar jong raptalent. Ook trad zij in 2017 op tijdens de eerste editie van het Wereldfestival op het Van Markenplantsoen en in Rotterdam Ahoy.

Beroemd

Zij schrijft teksten over allerlei onderwerpen, bijvoorbeeld over hoe zij het zich voorstelt om beroemd te worden. Bij het schrijven krijgt zij hulp van Eileen Sinclair - een vriendin van haar nicht - en van haar moeder. De videoclip van de single van Lilly Kleine is opgenomen op de Campus Diemen Zuid. Er zijn veel reacties op haar single binnengekomen. Begin deze week hadden meer dan duizend muziekliefhebbers de clip bekeken, velen van hen hadden een positieve reactie achtergelaten. Deze week komt er een tweede single uit van Lilly Kleine. Het betreft het nummer 'Zomervakantie' dat zij samen met rapster Yamani zingt. Aaliyah maakt deel uit van muzieklabel Netkids Music, waar ze onder leiding van de bekende talentontwikkelaar en tv-choreograaf Nicholas 'Shaker' Singer werkt aan haar muziekcarrière.