Drea Decnop wil meer gaan reizen.
Drea Decnop wil meer gaan reizen.

Juf Drea Decnop neemt afscheid

DIEMEN Drea Decnop neemt deze week afscheid als lerares van basisschool De Nieuwe Kring. Zij is maar liefst 31 jaar leerkracht geweest bij de Jenaplanschool aan de Prins Bernhardlaan.

Drea heeft vooral als kleuterjuf gewerkt bij de De Nieuwe Kring. Zij geeft dit jaar samen met haar collega José Vrij les aan de leerlingen van de groepen 1 en 2. Zij bereikte de pensioengerechtigde leeftijd in april van dit jaar, maar besloot het huidige schooljaar af te maken. "Het voelde natuurlijk om pas aan het einde van het schooljaar te stoppen. Ik vind het prettig om het schooljaar af te maken en ook voor de kinderen is het prettig. De kinderen van groep 2 gaan volgend jaar naar groep 3 en krijgen een nieuwe leerkracht. De kinderen die in groep 1 zitten krijgen volgend jaar in groep 2 les van José en Rineke Eising."

Hoewel Drea in het verleden ook les heeft gegeven aan oudere leerlingen, heeft haar voorkeur altijd gelegen bij het lesgeven aan kleuters. "Kleuters zijn heel spontaan en echt. Ik heb het altijd leuk gevonden om een bijdrage te leveren aan de eerste ontwikkelingen van kinderen op school en de kinderen daarna te blijven volgen. Kinderen die in een hogere groep zitten komen wel eens naar mij toe en vertellen dan hun verhaal."
Zij heeft uitgerekend dat zij door de jaren heen aan zo'n vijfhonderd kinderen les heeft gegeven. In een aantal gevallen betrof het kinderen van wie zij de ouders ook in de klas heeft gehad.

Drea verheugt zich op de vrije tijd die haar pensionering met zich meebrengt. Zij wil de boeken gaan lezen die nog op een stapel liggen te wachten en is van plan om samen met haar man te gaan reizen. "Mijn man en ik hebben altijd veel gereisd. Wij willen graag nog een keer terug naar Australië en ook Zuid-Amerika willen wij bezoeken. Maar ik wil ook actief blijven. Ik ben van plan om een studie of cursus te gaan doen."