18 boetes open

DIEMEN De bestuurder van een auto die vorige week in Diemen-Zuid door de politie werd gecontroleerd, moest zijn auto laten staan. Hij bleek nog 18 verschillende verkeersboetes open te hebben staan.

De politie bewaart de auto tot alle boetes betaald zijn. Een tip van de politie: inwoners van Diemen kunnen op het politiebureau in Diemen ook boetes betalen en nagaan of er nog boetes openstaan.


Kramenmarkt Diemer Festijn

Diemen Tijdens de slotdag van het 36e Diemer Festijn, dat van 4 tot en met 8 september wordt gehouden, kunnen ook particulieren een plekje krijgen op de kramenmarkt.

De slotdag van het Diemer Festijn is op zaterdag 8 september. Net als in 2017 zijn op de kramenmarkt naast verenigingen en/of instanties ook particulieren welkom. Op de website van het Diemer Festijn (www.diemer-festijn.nl) is het inschrijfformulier te downloaden. Ook kan er bij de receptie in het gemeentehuis een inschrijfformulier worden opgehaald. Het inschrijfformulier moet voor 1 augustus per post of e-mail zijn ontvangen door de organisatie, of voor die tijd worden afgegeven bij de receptie van het gemeentehuis.


Hakenkruizen

DIEMEN Afgelopen dagen zijn er in Diemen-Noord en Diemen-Centrum hakenkruizen aangebracht op onder andere paaltjes, tegels en gebouwen.

Het aanbrengen van hakenkruizen is strafbaar, zegt de politie. "Afgezien van het feit dat het strafbaar is (baldadigheid, belediging, discriminatie) is het voornamelijk aanstootgevend voor de bewoners van deze gebieden en discriminerend voor de bevolkingsgroepen die hiermee worden geassocieerd." De tekens zijn met vetkrijt aangebracht tussen de Vogelweg en station Diemen-Centrum. De politie vermoedt dat de dader jong is en dat hij woonachtig is in Diemen. De politie wil dan ook graag mensen spreken die iets afweten van deze bekladdingen. Daarnaast roept zij alle ouders op om dit onderwerp bespreekbaar te maken met hun kinderen. "Dit gedrag en deze uitingen worden niet getolereerd!", meldt de politie.

Wie dergelijke tekens ziet wordt gevraagd dit te melden bij de politie en de gemeente zodat ze verwijderd kunnen worden.