Op de velden kan heerlijk worden gespeeld en gesport.
Op de velden kan heerlijk worden gespeeld en gesport. Foto: Trudy Kroese

Naar buitenschoolse opvang op honkbalveld bij TIW-Survivors

DIEMEN Diemen heeft nu ook een sport-BSO: BSO Pit. Vorige week opende wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken de nieuwe buitenschoolse opvang van KMN Kind & Co bij TIW-Survivors.

BSO Pit biedt buitenschoolse opvang voor kinderen vanaf 8 jaar van basisscholen De Kersenboom en de Octopus. De sport-BSO maakt gebruik van de kantine van de honkbalvereniging en de kinderen hebben buiten op de velden alle ruimte om lekker te sporten en te spelen. Daar werd meteen flink gebruik van gemaakt en het weer zat natuurlijk enorm mee.

"We zijn blij dat BSO Pit er nu is, voor zover ik weet de eerste sport-BSO in Diemen. Dit was al heel lang onze wens en die van de oudercommissie", vertelt Pam Comfurius van KMN Kind & Co. Ook de honkbalvereniging is tevreden. Met wat relatief kleine aanpassingen is de kantine geschikt gemaakt voor de naschoolse opvang. "Wij willen graag dat er meer gebruik wordt gemaakt van de velden en de accommodatie en dat gebeurt op deze manier", aldus Wytze Veenstra, bestuurslid van TIW-Survivors.

Donderdag kwam wethouder Jeroen Klaasse om de nieuwe BSO officieel te openen. Zelf sloeg hij ook een balletje. Hij miste de ceremoniƫle eerste worp, maar liet de tweede niet aan zich voorbijgaan en stuurde de bal door middel van een ferme klap richting het buitenveld. Dat BSO Pit bij de honkbalvereniging zit, wil niet zeggen dat er alleen maar gehonkbald wordt. "Het doel is om meer samen te werken met sportverenigingen in Diemen", aldus Comfurius. Veenstra: "Alle verenigingen zijn welkom om op onze velden iets met de kinderen te komen doen, en wij zullen natuurlijk deze kans aangrijpen om de kinderen kennis te laten maken met honkbal."