Sandra Willemse en Remke Albers trainen door lange wandelingen te maken.
Sandra Willemse en Remke Albers trainen door lange wandelingen te maken. Foto: Trudy Kroese

Vierdaagselopers al maanden in training rond Diemen

Sandra Willemse, Remke Albers, José de Kwant en Bas Veerhuis uit Diemen doen mee aan de Vierdaagse van Nijmegen, van 17 tot en met 20 juli.

DIEMEN Al maanden zijn de Diemense deelnemers aan het trainen door lange wandelingen te maken rond Diemen.

Sandra, Remke en José zijn goede vriendinnen. Sandra en Remke deden al twee keer eerder mee, José doet voor de eerste keer mee. Sandra Willemse: "Wij lopen de veertig kilometer. Wij zijn in november begonnen met trainen. Wij lopen één keer per week. Soms doen wij mee aan een georganiseerde groepstraining, soms lopen wij met zijn drieën. Wij lopen dan vanuit Diemen via Driemond en Weesp naar Muiden en weer terug naar Diemen."

Zij kijken uit naar de Vierdaagse van Nijmegen. "Het is mooi om vier dagen lang te wandelen. Als je vrijdag binnenkomt heb je een prestatie geleverd. Het voelt als een overwinning op jezelf. Het is ook altijd gezellig en de sfeer is heel leuk", aldus Sandra. Sandra, Remke en José vertrekken op maandag 16 juli naar Nijmegen. Zij logeren in een hotel in Nijmegen dat op tien minuten lopen van de startplaats van de vierdaagse ligt. Zij hebben het hotel al een jaar geleden geboekt. Tijdens de Vierdaagse van Nijmegen krijgen zij op diverse dagen steun van familieleden en vrienden, uiteraard ook tijdens de feestelijke slotdag.

Bas Veerhuis uit Diemen begint aan zijn tiende Vierdaagse van Nijmegen. "Ik ben al een aantal maanden in training. Ik loop dan van mijn woning naar Abcoude en terug. Op maandag 16 juli ga ik naar Cuijk, waar ik in een hotel logeer. Dat hotel heeft een pendelbus die deelnemers aan de vierdaagse 's morgens naar Nijmegen brengt en na afloop weer ophaalt. Op de slotdag komt er altijd veel familie kijken: mijn vrouw, de kinderen en de kleinkinderen."