Rik van den Berg en Ralph van Bemmel in het Diemerbos.
Rik van den Berg en Ralph van Bemmel in het Diemerbos.

Proeflokaal van brouwerij
Bird Brewery in Diemerbos

DIEMEN In 2019 openen in het Diemerbos de deuren van House of Bird. De Amsterdamse brouwers van Bird Brewery, Rik van den Berg en Ralph van Bemmel, wonnen de pitch van Staatsbosbeheer voor een horecagelegenheid in het bos.

Bird Brewery is in 2016 opgericht. In hun eerste jaar wonnen de brouwers nationaal en internationaal 14 awards met hun bieren. In House of Bird zal meer dan alleen bier geschonken worden. "We willen iedereen laten genieten van de bosrijke omgeving, van heerlijk eten, bijzondere dranken en een goede bak koffie", vertelt Rik. "Voor de lunch, diner en borrelhappen maken we gebruik van lokale, duurzame producten." "Maar House of Bird wordt meer. De natuurrijke omgeving leent zich ideaal voor activiteiten", voegt Ralph toe. "Wat dacht je bijvoorbeeld van een vogelkijkexcursie of een brouwcursus."

In het najaar starten de ondernemers een crowdfundingsactie. Daar hangt de komst van House of Bird niet vanaf, vertelt Ralph. "We hopen op deze manier mensen vast te betrekken bij onze plannen en met een mooi resultaat kunnen we het nog mooier en uitgebreider maken." In de bouw staat duurzaamheid voorop. In de plannen van de brouwers is naast het proeflokaal ook ruimte voor een brouwlab en een bibliotheek. Om het te vieren, brouwen de bierbrouwers een speciaal biertje: Forrest Ale. "Het bier gaat bijna de ketel in, over ongeveer twee maanden is het klaar", vertelt Ralph. "Het is een blond bier, gebrouwen met lichte mouten, verse hopsoorten en dennentoppen. Het ruikt gewoon naar bos." Zondag komen de brouwers naar het Wereldfestival in Diemen en kunnen de Diemenaren vast kennismaken met de toekomstige horecaondernemers van het Diemerbos, en de andere bieren van Bird Brewery.