Afbeelding
Foto: Stephanie Berentsen

Aanhoudingen na straatroof

DIEMEN Na een achtervolging heeft de politie vrijdagmiddag twee verdachten van een straatroof aangehouden. Het begon in de Fizeaustraat in Amsterdam en eindigde in de Burgemeester De Kievietstraat in Diemen.

De politie zette een helikopter en een team met honden in. Na de straatroof sloegen de twee mannen per auto op de vlucht. Achtervolgende agenten troffen de auto aan in de Burgemeester De Kievietstraat. Een van de verdachten zat nog in de auto, de andere vluchtte te voet. Hij werd niet veel later in de kraag gevat met hulp van een politiehond.

Vanwege alle politie op straat hield de leiding van BSO Popeye aan de Prinses Marijkestraat uit voorzorg de kinderen even binnen.


Geld over
op begroting

DIEMEN De gemeente Diemen heeft vorig jaar 4,1 miljoen euro overgehouden. Dat blijkt uit de jaarrekening over 2017.

Dat positieve saldo is, net als vorige jaren, vooral te danken aan de vele bouwwerkzaamheden in Bergwijkpark en elders in Diemen, waardoor er veel legesopbrengsten voor omgevingsvergunningen zijn. Ook op de gebieden 'Sociaal domein' en 'Inkomen en armoedebeleid' is een positief saldo te zien. De ruim 4 miljoen euro vloeit terug naar de algemene reserve.

Voor de komende jaren heeft het college in de kadernota 2019 vastgelegd hoe zij in grote lijnen de plannen uit het coalitieakkoord financieel wil realiseren: de gemeenschap versterken, een sociaal Diemen en fors investeren in duurzaamheid en nieuwe voorzieningen. Het college verwacht dat daarvoor geen lastenverhoging voor de inwoners van Diemen nodig is.


Schuurbrand

DIEMEN De Diemense brandweer moest maandagavond uitrukken voor een brand bij een woning aan de Blaakkreek in Plantage De Sniep.

De schuur achter in de achtertuin van de woning stond in brand. De brandweer, die op de wekelijkse oefenavond al bij de auto was, was snel ter plaatse en kon het vuur snel doven. Van de schuur bleef weinig over.