Woning beschoten

DIEMEN Een woning aan De Trekschuit in Plantage de Sniep werd in de nacht van donderdag op vrijdag rond 3.15 uur beschoten. Bij de voordeur werd een handgranaat achtergelaten.

De granaat is door de Explosieven Opruimingsdienst onschadelijk gemaakt en meegenomen. Onderzocht wordt nog of een brandende scooter die kort na het incident in het Flevopark werd gevonden met de zaak te maken heeft.

De hoofdbewoner kreeg vorige week vrijdag een gebiedsverbod van burgemeester Erik Boog. Omdat hij gezien wordt als potentieel doelwit, wilde Boog zo de veiligheid en rust in de buurt terugbrengen. Vrijdagmiddag bezocht hij de straat en sprak met geschrokken buurtbewoners. Boog: "Het is een zeer heftig incident met veel impact voor alle betrokkenen. De veiligheid voor de buurt staat voor mij voorop en het is verstandig als de bewoners van het huis elders verblijven. Daarmee kan ook de rust in de buurt snel terugkeren. Sluiting van de woning is juridisch niet mogelijk."


RTV Diemen

DIEMEN Al bijna twee maanden zendt Radio Diemen geen nieuwe programma's meer uit. De lokale omroep wil een doorstart maken, maar heeft dan wel een kleine 32.000 euro nodig.

RTV Diemen moest op 29 april stoppen met de programma's op de radio omdat de huur van de studio was opgezegd. Nu zijn op de frequentie van radio Diemen muziek en herhalingen van oude programma's te horen. Een groep medewerkers van het radiostation, dat ook een nieuwe naam zal krijgen, hoopt vanaf oktober nieuwe programma's te gaan uitzenden. Voor de herstart is wel geld voor nodig, een kleine 32.000 euro, zowel om oude schulden af te betalen als een nieuwe start te maken. Daarom heeft de lokale omroep de gemeente om een eenmalige bijdrage gevraagd. Dit wordt vanavond, 5 juli, in de informatieve gemeenteraadsvergadering besproken.