Afbeelding
Foto: Stephanie Berentsen

Auto ramde gevel na achtervolging politie

DIEMEN De 26-jarige man die vorige week woensdag met zijn auto de gevel ramde van café-restaurant The Best Snack aan Kruidenhof was gevlucht voor de politie.

Een dag nadat de glazen pui van het restaurantgedeelte van het snackrestaurant geramd werd, was het in het afhaaldeel ernaast alweer 'business as usual'. Patat en snacks bakken in het vet, buurtbewoners halen hun bestelling op. Maar helemaal gewoon is het niet. Het restaurant is donker, de pui is dichtgetimmerd met hout. De eigenaar vertelt dat het nog wel een paar weken duurt voordat het glas geleverd kan worden om de pui te herstellen. Ook in het restaurant moet in ieder geval een muur worden hersteld. Woensdagavond kon hij net op tijd naar het andere deel van zijn zaak komen toen hij werd gewaarschuwd dat de auto eraan kwam.

De man die woensdag de gevel van het restaurant ramde, was staande gehouden door agenten die vermoedden dat hij onder invloed was van alcohol of andere middelen. De man kreeg een rijverbod opgelegd, maar wist toch zijn auto weer in te stappen en weg te rijden. Bij een achtervolging raakte de politie de man kwijt. Ze vonden hem weer toen hij met zijn auto door de gevel van het restaurant was gereden. De man was gewond, maar kon ter plaatse worden behandeld en werd aangehouden. In het restaurant zaten, volgens de eigenaar, vier klanten. Twee van hen raakten ook lichtgewond.