Wild-kampeerders Omloop

DIEMEN Diverse wandelaars hebben het ook al gemeld: in Park De Omloop overnachten regelmatig mensen.

Wijkagent van Diemen-Noord, Natalie Blokland, vertelt op Facebook dat zij meerdere malen personen slapend heeft aangetroffen aan het einde van het park onder de A10. Deze overnachters hadden bijvoorbeeld met een tent en een slaapzak een eigen onderkomen gecreƫerd. De openbare weg als slaapplaats gebruiken is strafbaar, maar geeft volgens Blokland ook overlast. "Het schrikt bezoekers van het park af en de slapers laten veel afval en andere goederen achter."

De politie zal vaker in het park langsgaan om de slapers in kaart te brengen en waar mogelijk een proces-verbaal geven.


Johan Cruijff Entrada

DIEMEN Rijden we in de toekomst vanaf de Hartveldseweg Amsterdam in via de Johan Cruijff Entrada? Als het aan een groep bewoners en ondernemers uit Amsterdam-Oost ligt wel.

Zij willen een deel van de Middenweg - van de ring tot aan de Kruislaan - omdopen tot Johan Cruijff Entrada. Ook sportpark Voorland zou in het voorstel een andere naam krijgen: Sportpark Johan Cruijff. Van enkele bewoners van de Hartveldseweg zou de Johan Cruijff Entrada best mogen worden doorgetrokken naar Diemen en zou ook de Hartveldseweg die naam mogen krijgen. Overigens was Cruijff in de jaren 60 weleens te vinden aan de Hartveldseweg, in sigarenzaak Valk.


Beloning voor gouden tip

DIEMEN Het Openbaar Ministerie looft een beloning uit van 20.000 euro voor de gouden tip over de liquidatie van Vincent Jalink.

Jalink werd in 2016 op de Klipperweg in Diemen-Noord vermoord. In 2017 werd een man uit Amsterdam aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie.
Het OM heeft ook nog anderen als verdachte in beeld, maar tegen hen is de zaak nog niet concreet. Op beelden die door de politie gepubliceerd zijn, kunnen twee daders onderscheiden worden.