Bewoners Buitenlust bezorgd en boos

DIEMEN Bewoners van Buitenlust zijn boos en bezorgd over de plannen die de gemeente lijkt te hebben voor sociale woningbouw op het sportveld in hun wijk.

Dat bleek dinsdagavond tijdens een drukbezochte bijeenkomst voor bewoners in het gemeentehuis. "Ik heb er slapeloze nachten van", meldde een bewoonster. Een andere bewoner is niet blij met het voornemen omdat het nieuw te bouwen appartementencomplex zo ongeveer in zijn achtertuin gebouwd zou worden en hij alle privacy en zonlicht kwijt is. "Zonnepanelen op het dak hebben dan ook geen zin meer." "De gemeente bezorgt een folder Diemen Groen en vervolgens wordt met dit plan het enige stukje groen in de wijk opgeofferd, hoe rijmen jullie dat?", was de reactie van een andere bewoner. De buurtbewoners zijn niet alleen ongerust, maar vooral boos.

In een brief die de gemeente eind mei aan de bewoners van Buitenlust stuurde, was de indruk gewekt dat een plan voor woningbouw op het sportveld in hun wijk al helemaal geregeld was, buiten de bewoners om. Ten onrechte, meldt de gemeente in een tweede brief aan alle bewoners van Buitenlust waarin ook excuses worden aangeboden. In deze brief legt de gemeente uit dat ambtenaren op enkele locaties onderzoek doen naar de haalbaarheid van sociale woningbouw, waarvan Buitenlust er één is. "Het onderzoek naar de technische en financiële haalbaarheid van woningbouw op deze plek is nog niet af", meldt wethouder Lex Scholten, die dinsdag ook aanwezig was bij de bewonersbijeenkomst. "Als het zover is gaan we met de buurt in gesprek, dat zal na de zomer zijn." Ook andere locaties in Diemen worden onderzocht, zoals De Venser, Griend, Holland Park en de Harmonielaan.

Gerust zijn de Buitenlustbewoners er niet op. Zij hebben een werkgroep opgericht en overwegen juridische hulp in te schakelen.