Afbeelding
Foto:

Leo Smits

Raadslid voor Leefbaar Diemen, woont twaalf jaar in Diemen

Wat doe je voor werk?
"Ik ben copywriter bij LeasePlan Digital. Ik ben verantwoordelijk voor de Engelse teksten van het bedrijf. Ik heb van mijn vierde tot mijn tiende jaar in Sydney in Australië gewoond en ben daardoor tweetalig."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik lees graag en vind het leuk om op de computer dingen uit te zoeken. Daarnaast fiets ik graag met mijn vrouw en zing ik in het Hagunnankoor van de Sint Petrus' Bandenkerk."

Ben je sportliefhebber?
"Ik ben toen ik in Australië woonde begonnen met voetballen. Toen wij in Nederland terug waren ben ik in Amsterdam gaan voetballen. Ik heb samen met mijn broer voor Meerboys en Zeeburgia gespeeld. Op een gegeven moment was ik er klaar mee. Ik ben toen fanatiek gaan skateboarden. Tussen mijn zestiende en twintigste heb ik wel drie tot vier uur per dag aan skateboarden gedaan. Toen ik rechten ging studeren aan de UvA ben ik gaan boksen in het sportcentrum van de universiteit. Dat heb ik mijn hele studieperiode gedaan."

Volg je het WK voetbal?
"Ja, dat doe ik samen met mijn twee zonen van 17 en 12 jaar. Mijn oudste zoon denkt dat Frankrijk wereldkampioen wordt, mijn jongste zoon en ik denken dat Argentinië de wereldtitel pakt."

Jouw favoriete plek?
"Onze woning in het centrum van Diemen. Daar ligt ons hart."

Waar ga je uit?
"Het echt wilde stappen is er niet meer bij. Met mijn vrouw ga ik weleens naar Theater de Omval en soms ga ik iets drinken in Café 't Pandje of Grand Café Cheers."