Nu nog een zandvlakte, maar straks een mooi schoolplein.
Nu nog een zandvlakte, maar straks een mooi schoolplein.

Crowdfundingsactie voor speeltoestellen Kersenboom

DIEMEN Bij een mooie nieuwe school hoort ook een mooi nieuw schoolplein, met leuke speeltoestellen. Daarvoor houdt brede school De Kersenboom een crowdfundingsactie. 75% van het benodigde bedrag is al binnen, maar de school hoopt voor de zomervakantie genoeg geld te hebben om alle gewenste speeltoestellen te kunnen aanschaffen.

De Kersenboom start na de zomervakantie het nieuwe schooljaar in het nieuwe gebouw. Als de crowdfunding voldoende geld opbrengt, en op tijd, kunnen de leerlingen ook meteen spelen op de nieuwe speeltoestellen. Er staat al een mooi bedrag op de teller: € 5.275, bijeengebracht door 101 donateurs. "De crowdfundingsactie loopt tot het einde van het schooljaar en we hopen dat we dan de benodigde 7000 euro bij elkaar hebben", vertelt Joanna Koppenol, een van de ouders die de actie organiseert.

Er zijn in samenwerking met de architect van de nieuwbouw workshops georganiseerd in de klassen. De kinderraad (groep 6, 7, 8) heeft op basis hiervan vastgesteld waar de meeste behoefte aan is: klimmen, schommelen, parcours, glijbaan, zandbak, boomhut. De keuze is gevallen op drie speeltoestellen waarop de kinderen heerlijk kunnen spelen, klimmen, klauteren en glijden. Niet alleen de kinderen die in BS de Kersenboom naar school of de naschoolse opvang gaan trouwens. "De wijk Plantage de Sniep wordt doorkruist door een drukke weg, de Muiderstraatweg. Voor de kinderen die wonen aan de kant van de wijk waar de school staat, zijn er nu nog nauwelijks speelvoorzieningen. Buiten schooltijden kunnen de kinderen uit de buurt ook op het schoolplein spelen."

De crowdfundingsactie is te vinden op geefonderwijs.nl.