Van Snelle.
Van Snelle.

Dans, zang, muziek, eten en drinken bij Wereldfestival

Het Daarom Diemen Wereldfestival vindt op zondag 8 juli plaats op het Van Markenplantsoen. Het Wereldfestival duurt van 12.00 tot 21.00 uur.

DIEMEN Bezoekers kunnen genieten van dans, zang en muziek. Er zijn ook activiteiten voor kinderen. Bij de kraampjes en foodtrucks zijn hapjes en drankjes uit alle windstreken te koop.

Brasserie Drusius zet net als vorig jaar een bar neer op het plein. Het Wereldfestival werd vorig jaar voor de eerste keer georganiseerd en trok tussen de 500 en 700 belangstellenden die erg enthousiast waren over het programma en de sfeer. Er waren ook veel bezoekers van buiten Diemen op het evenement afgekomen. Het Wereldfestival wordt georganiseerd door de Stichting Roots and Wings in samenwerking met Daarom Diemen en OnPoint Dancelab van Anthony Pinas. Ruth Nahumury, Ingrid Baars en Khadija El Hour-Houssni vormen samen het bestuur van de Stichting Roots and Wings. Het Wereldfestival begint om 12.00 uur met een set van de jonge getalenteerde DJ Khadrix uit Diemen. Burgemeester Erik Boog zal om 13.45 uur het festival officieel openen.

De locatie op het Van Markenplantsoen bleek vorig jaar uitstekend te voldoen als festivalterrein. Ingrid Baars: "Wij kunnen dit jaar, in samenwerking met de Stichting Welzijn Diemen, weer gebruikmaken van De Verbinding. Wij kunnen in dit gebouw de artiesten ontvangen en bezoekers kunnen gebruikmaken van de toiletten. Er is ook een speelplaats voor kinderen. Terwijl de ouders van het festival genieten kunnen de kinderen lekker spelen." Ruth Nahumury: "Wij hopen dat het Wereldfestival nog drukker en leuker wordt dan tijdens de eerste editie." Anthony Pinas vertelt dat er diverse optredens zijn van dansgroepen, waaronder OnPoint Dancelab. Ook zijn er dansworkshops: voor kinderen een afrodanceworkshop om 13.00 uur en voor volwassenen een kizombaworkshop om 17.00 uur en een salsaworkshop om 20.15 uur. De kizombaworkshop wordt verzorgd door wereldkampioen kizomba Chamalo. Anthony Pinas: "Ik heb bewust uiteenlopende muziekstijlen geprogrammeerd om zo tegemoet te komen aan de wensen van ons multiculturele publiek." Onder de artiesten die optreden zijn One Revolution Band (reggae), New Sensa Band (kaseko), Dakka Fantasia (dakka marrakchia), Motivaciones (salsa) en artiesten van de BYD studio van Anthony Pinas. Rapformatie Van Snelle won in maart de finale van FunX Talent-Next Generation en is net als vorig jaar weer van de partij. Ook is er een optreden van de populaire rapper Lauwtje.

Het volledige programma is te vinden op www.wereldfestivaldiemen.nl.

Dakka Fantasia.