Zondag werd de samenwerking bezegeld.
Zondag werd de samenwerking bezegeld. Foto: Hans de Jong

Jonge hockeyers gaan trainen op tennisbaan

DIEMEN Hockey Club Diemen heeft een oplossing gevonden voor het nijpende tekort aan trainingsmogelijkheden na de zomer: vanaf september kunnen de jeugdspelers gaan trainen op de kunstgrasbanen van Tennisvereniging Diemen-Zuid.

Zondag sloot Tennisvereniging Diemen Zuid (TVDZ) daarvoor een samenwerkingsovereenkomst met Hockey Club Diemen (HCD). De vorig jaar opgerichte hockeyclub beschikt nog niet over een eigen accommodatie. Vanaf woensdag 5 september gaat HCD haar jeugdspelers laten trainen op de kunstgrasbanen 1, 2 en 3 van TVDZ. Voor de competitie kan HCD voorlopig gebruikmaken van de velden van Hockeyclub IJburg.

Voorzitter Gideon Swaab van HCD: "Wat geweldig dat we bij TVDZ terechtkunnen! Wij hopen dat wij over twee jaar kunnen beschikken over een eigen hockey-accommodatie." De gemeente ziet dit plan wel zitten, meldt wethouder Jeroen Klaasse. "Deze oplossing is heel collegiaal en creatief van beide verenigingen. Als eigenaar van de tennisbanen verwachten we niet dat regulier hockeyen schade zal opleveren aan de velden, maar we zullen dat goed monitoren en indien nodig herstellen. Over enkele jaren staat bovendien toch de reguliere vervanging van drie banen op het programma."

"Wij zijn blij dat wij HCD kunnen faciliteren", zegt voorzitter Hans de Jong van TVDZ. "Wij zijn destijds als beginnende tennisvereniging ook geholpen door andere verenigingen zoals handbalvereniging Zeeburg, korfbalvereniging KVD en voetbalvereniging Sporting Amsterdam."