De leerlingen van groep 6 en 7 staken als eersten over.
De leerlingen van groep 6 en 7 staken als eersten over.

Leerlingen Kersenboom openen nieuwe oversteekplaats Sniep

DIEMEN Leerlingen uit groep 6 en 7 van basisschool De Kersenboom zetten dinsdagmiddag de verkeerslichten in werking bij de nieuwe oversteekplaats tussen Het Tolhek en Mariƫnburg in Plantage De Sniep.

De klassen staken vervolgens, toen het voetgangerslicht op groen stond natuurlijk, de Muiderstraatweg over van de noordzijde van de wijk - waar hun school staat - naar de zuidzijde. Met de oversteekplaats is er een veilige en iets snellere route voor de kinderen die lopend of op de fiets naar hun school De Kersenboom komen. De aanwezige verkeersouders zijn dan ook tevreden dat deze oversteekplaats er gekomen is. "Bewoners van de wijk zetten zich al langer in voor veilige verbindingen. Iedereen in de wijk is blij met de verkeerslichten op deze plek", aldus een van hen.
Vanavond besluit de gemeenteraad over een andere verkeerskwestie in Plantage De Sniep: Moeten de straten De Trekschuit en De Wissel worden opengesteld voor gemotoriseerd verkeer? En in welke variant dan? De gemeenteraad sprak er vorige week lang over in de informatieve raadsvergadering, maar leek er nog niet uit.