Bruggen worden aangepakt

DIEMEN De elektrotechnische installaties van de Diemer- en Venserbrug zijn aan vervanging toe. Vanaf oktober staan de werkzaamheden daarvoor gepland.

In de begroting van de gemeente was hier al rekening mee gehouden. Het begrote bedrag van 865.000 euro blijkt echter na aanbesteding van het werk bij drie partijen bij lange na niet toereikend. Het college trekt daarom nog eens 521.535 euro extra uit voor het werk. De oorzaak moet grotendeels worden gezocht in de overspannen markt voor dit soort installatieprojecten, wat de prijs opstuwt, stelt het college. Bezuinigen door posten te schrappen is vanwege de veiligheid en duurzaamheid niet mogelijk. Het college heeft het extra bedrag vast beschikbaar gesteld. Bij uitstel van het werk dreigt er namelijk vaker storing van de bruggen en dit zou ook invloed hebben op de verdere uitvoering van de Oost-West As. Bovendien moet er rekening gehouden worden met werkzaamheden in Amsterdam, waardoor de beroepsvaart als enige alternatief de Weespertrekvaart heeft. Het bedrijf Langenzaal & Inniger B.V. heeft als laagste ingeschreven en heeft ervaring met dit soort werkzaamheden.


Jongeren voor 13inDiemen gezocht

DIEMEN Allard Faas gaat voor het project 13inDiemen jongeren van dertien jaar die in Diemen wonen fotograferen.

Faas: "Het idee voor de serie komt voort uit mijn fascinatie voor de leeftijd 13. De pubertijd is op zijn hoogtepunt, hormonen gieren door je lijf, maar het enige dat volwassenen zien is iemand die maar een beetje op de bank hangt en nergens zin in heeft. Als je langer kijkt, echt de tijd neemt om je te verdiepen, zie je niet alleen een ongemotiveerd lichaam. En dat laatste is waar het mij om gaat: mensen langer te laten kijken waardoor ze voorbij de vooroordelen komen." Het resultaat zal komend najaar te zien zijn tijdens een expositie. Faas zoekt nog Diemense jongeren van 13 jaar of die dat voor eind juli worden en dan vooral jongeren die buiten het centrum wonen. De fotografie zal in de maanden juni en juli plaatsvinden.

Jongeren die geïnteresseerd zijn om mee te doen kunnen mailen naar allard@allardfaas.com.