Dit ontwerp moet het worden.
Dit ontwerp moet het worden. Foto: Inbo

Ontwerp A. Krijtsstraat 1 gekozen

DIEMEN Aan de Arent Krijtsstraat 1 komt een gebouw waarvan het dak aan de zijde van de Johan van Soesdijkstraat trapvormig afloopt. Die variant is uit de bus gekomen tijdens de participatiebijeenkomsten over de nieuwbouw.

Omwonenden en belangstellenden konden de afgelopen periode hun mening geven over drie varianten voor het gebouw. Na de eerste ronde was al één variant afgevallen. Tijdens de participatiebijeenkomst begin juni spraken de negen aanwezige belangstellenden hun voorkeur uit voor de variant met het trapvormige dak. De deelnemers vonden dit ontwerp rustiger ogen, fraaier, meer schwung hebben, spannender en speelser en de openbare ruimte waarschijnlijk beter bij dit model passen dan bij de andere variant

Bij het ontwerp van het gebouw heeft architect Rik Bakker zich laten inspireren door elementen van de architectuur van de gebouwen in de buurt. Bij de verdere uitwerking van het plan zal, waar mogelijk, de input van de deelnemers aan de participatiebijeemkomsten worden meegenomen. Eén deelnemer vroeg nog waarom niet gekozen is voor één hoek die sterk de hoogte in gaat, zodat de rest van het gebouw lager kan blijven. Dat is, gezien de gevoeligheid/sentimenten niet haalbaar, gaf de architect aan. Vorig jaar was er juist veel protest tegen het plan voor een gebouw dat elf bouwlagen telde.

3