Luc Houweling in zijn atelier.
Luc Houweling in zijn atelier. Foto: Trudy Kroese

Luc Houweling heeft atelier in Burgemeester de Kievietstraat

Luc Houweling is sinds november 2017 actief in zijn nieuwe galerie, atelier en workshopruimte aan huis in het centrum van Diemen.

DIEMEN De galerie van Luc Houweling is gevestigd op de begane grond van zijn woning in de Burgemeester de Kievietstraat 8A.

Houweling rondde in 1985 de tweedegraads lerarenopleiding af aan de Vrije Leergangen van de Vrije Universiteit (Tekenen en Handvaardigheid) in Amsterdam. In 1987 studeerde hij af aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming (eerstegraads). Sindsdien is hij als docent Beeldend, Tekenen en Cultureel Kunstzinnige Vorming werkzaam in het onderwijs. Momenteel werkt hij drie dagen per week bij de Open Schoolgemeenschap Bijlmer in Amsterdam Zuidoost. Hij had tussen 2011 en 2015 al een galerie in het Amstelpark: GalerieParkart.nl.

Luc Houweling en zijn vrouw verhuisden in november 2017 van Duivendrecht naar Diemen. Een belangrijke reden om naar Diemen te verhuizen was dat hij nu op de begane grond van zijn woning over een atelier kan beschikken. "Ik werk op dinsdag, donderdag en vrijdag op de Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Ik geef les in tekenen en handvaardigheid. Op maandag en woensdag schilder ik in mijn atelier en daarnaast maak ik illustraties, vaak in opdracht, voor kinderboeken en studieboeken. Mijn schilderijen omschrijf ik zelf als surrealistisch. Ik maak gebruik van verschillende technieken en werk bijvoorbeeld met inkt, potlood en krijt. Ik verkoop ook regelmatig schilderijen. Mensen die mijn atelier willen bezoeken, kunnen een afspraak maken via mijn website: www.luchouweling.nl. In mijn atelier geef ik ook workshops, die via mijn Facebookpagina worden aangekondigd. Mensen kunnen zich ook met een groepje aanmelden voor een workshop op maat."

Luc Houweling heeft al snel na zijn komst in Diemen aansluiting gezocht bij de gemeenschap van kunstenaars in Diemen. Hij is lid van Kunstzin Diemen, de vereniging van beeldend kunstenaars in Diemen, deed mee aan de Kunstroute Diemen, waar hij in twee dagen zo'n tachtig belangstellenden ontving, en stond onlangs op de kunstmarkt van het Loswalfestival. "Een aantal mensen herkende mij van de kunstroute. Er hebben zich toen diverse mensen voor een workshop aangemeld." De gemeente wil in Diemen een nevenvestiging van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer. Die school komt volgens de huidige plannen naast Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid. Houweling vindt dat een goed initiatief. Sterker nog: hij zou graag gaan werken voor de school in Diemen. "Ik zou dat erg leuk vinden. ik vind Diemen een leuke gemeenschap en zou het mooi vinden om als leraar die nieuwe school een boost te geven."

De galerie van Luc Houweling.