A. Krijtsstraat

Vervolg van de voorpagina.

Het ontwerp wordt de komende tijd verder uitgewerkt, maar is wel de basis voor het appartementencomplex met 51 woningen. Uitgangspunt is dat de appartementen grotendeels betaalbare huurwoningen worden; veel huizen krijgen huren in het middensegment. Zeer waarschijnlijk wordt een deel van de woningen uitgevoerd in het 'Friends'-concept. Dit zijn woningen waar een aantal mensen de woonkamer, etc. deelt, maar ieder een eigen slaapkamer heeft. De gemiddelde woonoppervlakte wordt 72 m². De architect streeft naar duurzame groene daken. Over een tijdje zal er weer een bijeenkomst met omwonenden en belangstellenden worden gepland.

www.arentkrijts1.nl


Onderzoek ondernemers-klimaat

DIEMEN In opdracht van de gemeente Diemen en MKB-Nederland doet onderzoeksbureau Lexnova onderzoek naar het ondernemersklimaat in Diemen.

De gemeente Diemen nam ook aan het vorige onderzoek deel en hoopt de resultaten ten opzichte van vorige keer verder te verbeteren. Het onderzoek gaat over de dienstverlening van de gemeente aan ondernemers, het imago van de gemeente, communicatie en beleid van de gemeente en de beleving van gemeentelijke lasten.
MKB-Nederland reikt eens in de twee jaar de prijs voor de MKB-vriendelijkste gemeente uit aan de hand van dit onderzoek. De gemeente Diemen heeft ervoor gekozen om het onderzoek uit te breiden met enkele eigen vragen. De uitkomst wordt begin september verwacht. In Diemen gevestigde ondernemers kunnen de digitale vragenlijst invullen op www.mkbvriendelijkstegemeente.nl/diemen.


Vrijwilligers Wereldfestival

DIEMEN De tweede editie van het Daarom Diemen Wereldfestival vindt op zondag 8 juli plaats.

De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers voor allerlei hand-en-spandiensten tijdens het festival. Aanmelden kan via stichtingrootsandwings@gmail.com.