Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Henk van der Weele


Voorzitter van SV Diemen.
Inwoner van Diemen sinds 1979

Hoe bevalt het om voorzitter van SV Diemen te zijn?
"Het bevalt mij heel goed. SV Diemen is een mooie club, ik ben trots dat ik er de voorzitter van mag zijn. Ik ben meestal op maandag-, dinsdag- en woensdagavond bij de club aanwezig. Om de zaterdag ben ik er ook omdat mijn zoon dan een thuiswedstrijd speelt. Hij speelt in de jeugd bij SV Diemen. Ik ben op zondag ook regelmatig bij wedstrijden van het eerste team aanwezig."

Heb je hobby's?
"Behalve voetbal heb ik geen hobby's. Ik kijk graag naar wedstrijden van Ajax. Van 1984 tot 2000 heb ik een seizoenkaart bij Ajax gehad en veel successen meegemaakt. Tegenwoordig kijk ik op de tv."

Vanavond begint het WK voetbal, ga je veel wedstrijden kijken?
"Ik neem mij meestal voor om pas vanaf de kwartfinales te gaan kijken, maar als ik na afloop op een toernooi terugkijk, blijk ik heel veel wedstrijden te hebben gezien. Ik ga vooral Frankrijk, Braziliƫ, Belgiƫ en Engeland volgen. Ik ben benieuwd hoe Marokko het doet, daar spelen Ziyech en nog een aantal spelers die in Nederland voetballen. Frankrijk is mijn favoriet voor de wereldtitel."

Jouw favoriete vakantieland?
"Mijn vrouw komt uit Turkije, dus wij komen regelmatig in dat land."

Diemen voor jongeren?
"Mijn vrouw en ik hebben twee kinderen: onze dochter Lara van 15 en onze zoon Troy van 12. Er is met name voor jongeren van twaalf tot achttien niet al te veel te doen. Voor oudere jongeren is wel steeds meer: er zijn door de jaren heen diverse horecazaken in Diemen bij gekomen."