Blauwe zone Zuid maandag uitgebreid

DIEMEN Het parkeerterrein van winkelcentrum Kruidenhof in Diemen-Zuid wordt vanaf 18 juni onderdeel van de blauwe zone. Ook de straten Knoopkruid en Kleefkruid worden met ingang van die datum volledig onderdeel van de blauwe zone.

Het is vanaf maandag 18 juni voor bezoekers alleen nog mogelijk om met een parkeerschijf maximaal twee uur te parkeren op dit parkeerterrein. Bewoners van het gebied dat vanaf maandag deel uitmaakt van de blauwe zone hebben enkele weken geleden een brief van de gemeente ontvangen waarin zij werden geïnformeerd op welke wijze zij ontheffing konden en kunnen aanvragen. Dit geldt ook voor de ondernemers.

Vanwege diverse klachten over de hoge parkeerdruk op het parkeerterrein bij winkelcentrum Kruidenhof zijn er in mei tellingen verricht. Op basis van de resultaten hiervan en een dringend verzoek van de winkeliersvereniging heeft het college van burgemeester en wethouders op 22 mei besloten de blauwe zone op het parkeerterrein in te voeren. Sinds 1 mei is er in de omgeving van winkelcentrum Kruidenhof een blauwe zone ingevoerd. Dit heeft ertoe geleid dat veel langparkeerders uitwijken naar het parkeerterrein bij het winkelcentrum.


Vrouw gewond bij ongeluk

DIEMEN Een inwoonster van Diemen is donderdagavond gewondgeraakt bij een ongeluk in het centrum van Diemen.

Toen zij op de parkeerplaats bij supermarkt Deen liep, werd zij aangereden door een bestelbus. De vrouw raakte gewond aan haar gezicht. Zij is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Zij is inmiddels weer thuis. De politie heeft de bestuurder van de bestelbus verhoord en proces-verbaal opgemaakt.