De Trekschuit

Vervolg van voorpagina.

"Besloten werd om te wachten totdat de bouw van de woningen aan de Keulse Vaart (deelplan 9 gelegen parallel aan de Muiderstraatweg) klaar was. Inmiddels zijn deze woningen opgeleverd en grotendeels bewoond. Ook die bewoners blijken tegen de openstelling van De Trekschuit te zijn", aldus de bewoners van Plantage de Sniep.

"Bij openstelling van De Trekschuit worden mensen eerder 'uitgenodigd' om voor de auto te kiezen naar het AGO-zwembad of de basisschool. Ondanks dat de gemeente van de straat Het Tolhek een fietsroute heeft gemaakt, is de verkeersveiligheid niet voor de gehele wijk toegenomen. Er zal nog steeds autoverkeer de groene speelweide kruisen. Door de verschillen en onduidelijke situaties leidt dat nu al tot frustratie en agressief rijgedrag van bezoekers, die de wijk in of uit willen", aldus de bewoners. De bewoners van Plantage de Sniep-Noord benadrukken dat zij willen dat De Trekschuit, maar ook De Wissel, niet worden opengesteld voor autoverkeer. "Dit is gezien de verkeersstromingen namelijk onnodig en zeer verkeersonveilig." Voor fietsers en voetgangers blijft de weg uiteraard gewoon open, net zoals bijvoorbeeld nu bij Het Tolhek het geval is.

Wethouder Lex Scholten: "De bewoners van De Trekschuit en omgeving geven aan dat dat zij bang zijn voor verkeer van ouders die hun kind naar basisschool De Kersenboom brengen. De basisschool ligt nu in het verlengde van De Trekschuit. Per 1 september verhuist De Kersenboom echter naar de nieuwe locatie. Het verkeer zal dan over de Sportlaan gaan. Dat is de kortste weg naar het parkeerterrein van De Kersenboom."


Bijeenkomst over openbaar vervoer

DIEMEN In Huis van de Buurt 't Kruidvat zijn op maandag 18 juni van 10.30 tot 12.00 uur medewerkers van het GVB aanwezig.

Zij geven informatie over de wijzigingen binnen het openbaar vervoer die op 22 juli ingaan. Op die dag gaat de Noord/Zuidlijn rijden en gaan diverse trams van het GVB een andere route rijden. Lijn 9 wordt vanaf die datum lijn 19 en rijdt niet meer van Diemen naar het Centraal Station. Reizigers met bestemming Centraal Station moeten overstappen.