'Geen auto's door De Trekschuit'

DIEMEN Bewoners van Plantage de Sniep-Noord willen niet dat de straat De Trekschuit wordt opengesteld voor autoverkeer. Dit hebben zij middels een brief laten weten aan de politieke partijen.

De gemeenteraad praat vanavond tijdens een informatieve raadsvergadering over de verkeersontsluiting van Plantage de Sniep-Noord. Tussen de woningen van het Jaagpad en de Keulse Vaart ligt een wandelboulevard met een grasstrook en speeltoestellen. Dit is het enige speelgebied voor kinderen aan de noordzijde van De Sniep. De speeltoestellen worden dan ook door heel veel kinderen uit de buurt gebruikt.

"In het originele bestemmingsplan was het de bedoeling dat onder andere De Trekschuit aangesloten zou worden op de Muiderstraatweg, net als de straten Het Tolhek en De Wissel. De Trekschuit ligt midden in dit speelgebied en bewoners vrezen dan ook de verkeersveiligheid van hun spelende kinderen. Het openstellen van de straat is echter, mede op ons verzoek, nog niet gebeurd", schrijven de bewoners. "Ruim twee jaar geleden werden de plannen voor de herinrichting van de Muiderstraatweg (de Oost-West As) bekendgemaakt. Hierin werd opnieuw ingepland dat De Trekschuit opengesteld zou worden voor autoverkeer. Dit hebben wij als bewoners toen tegen kunnen houden."

5