Henk van der Weele (derde van rechts) en een aantal nieuwe spelers.
Henk van der Weele (derde van rechts) en een aantal nieuwe spelers. Foto: SV Diemen

SV Diemen trekt nieuwe spelers aan

DIEMEN 15 juni is een cruciale datum voor de clubs in het amateurvoetbal. Op die dag sluit de overschrijvingstermijn voor spelers.

Alle voetbalverenigingen hebben elke zomer te maken met mutaties binnen de selectie. De nieuwe trainer van SV Diemen Mark Steur, die de opvolger is van Gerrie Breugem die naar IVV is vertrokken, kan volgend seizoen geen beroep meer doen op Kay Minnema (SV Diemen, zaterdag 2), Kevin Kroese (KFC), Mitchell de Vries (Kadoelen) en Faisal Bakir (gestopt).

Daar tegenover staat de komst van een aanzienlijk aantal spelers: Chris Kommers, Elwin Janssen, Arnold Heeroomse en Joey van de Pol (allen Sporting Almere), Montell Rosheuvel (OSV) en Dimailo Semmoh (JOS/Watergraafsmeer).

Talenten

SV Diemen vindt het belangrijk dat jonge talentvolle spelers de kans krijgen om door te stromen naar de A-selectie. Dit is goed voor de herkenbaarheid van de club en is een stimulans voor andere talenten: jonge, talentvolle spelers weten dat als zij goed genoeg zijn zij een kans krijgen om deel uit te maken van de selectie.

Jonge spelers als Wouter Holthuizen, Jessie te Paske, Dean Palmer en Mike Reiziger hebben vorig seizoen speeltijd gekregen van trainer Breugem en hebben ook indruk gemaakt. Zij zullen volgend seizoen aansluiten bij de selectie van Mark Steur.

Optimistisch

Henk van der Weele, voorzitter van SV Diemen, is optimistisch over het seizoen 2018-2019: "Onder leiding van de nieuwe trainer Mark Steur gaat de Zondag 1 proberen om volgend jaar beter te presteren dan tijdens het onlangs afgesloten seizoen. Mark is ervan overtuigd dat er voldoende kwaliteit en talent binnen de vereniging aanwezig is om een sterk team op te bouwen."