Haring proeven op de markt.
Haring proeven op de markt. Foto: Trudy Kroese

Hollandse Nieuwe smaakt heerlijk op de markt

DIEMEN Bezoekers van de markt op het Diemerplein konden gisteren haring proeven. Het ging om een initiatief van Visboer Bram van Diermen van Fresh World.

Twee charmante jongedames reikten de haring uit. Zij liepen ook regelmatig over de markt om de haring uit te delen. Muzikante Cato Fluitsma zong liedjes. Zij begeleidde zichzelf op de accordeon.

De Hollandse Nieuwe viel zeer in de smaak bij de bezoekers van de markt. "De haring is heerlijk", aldus een man, die samen met zijn vrouw van de haring genoot.

Het was opnieuw een leuk initiatief van een marktkoopman om de band met de bezoekers te verstevigen.

Enkele maanden geleden werd de wekelijkse markt heringericht. Sindsdien is er een pad tussen de marktkramen en de horecabedrijven aan het Diemerplein en tevens is er een route gecreƫerd die bezoekers van de markt 'uitnodigt' om langs alle kramen te lopen.

De aanpassing van de markt heeft ervoor gezorgd dat de sfeer is verbeterd. Bezoekers en marktkooplieden zijn tevreden over de 'nieuwe' markt. Dat geldt ook voor de horecaondernemers.

Onlangs is er een proef van vier weken gehouden om de markt tot 16.00 uur te laten duren. Marktmeester Antoinette Poortvliet: "Na de proefperiode is besloten om de markt weer tot 15.00 uur te laten duren. Maar in tegenstelling tot de situatie in het verleden blijven alle kramen nu tot 15.00 uur open. Niemand gaat eerder inpakken of naar huis. Dit heeft tot gevolg dat de bezoekers van de markt weten dat zij elke woensdag tot 15.00 uur bij alle ondernemers op de markt terecht kunnen."