Afbeelding
Foto:

Sophie Tjebbes

Psychologe, lid Daarom Duurzaam Diemen, woont 3,5 jaar in Diemen

Waarom Daarom Duurzaam Diemen?
"Ik wil graag dat mijn kinderen en kleinkinderen later prettig op de aarde kunnen blijven leven, in balans met naar verwachting negen miljard andere bewoners. Naast leefbaar voor mensen is het belangrijk dat er ruimte voor natuur met een grote diversiteit aan wilde dieren blijft."

Je bent veel bezig met duurzaam voedsel.
"De productie van vlees heeft een enorme negatieve invloed op duurzaamheid. En voor dieren betekent het een kort en vaak akelig leven. Ons gezin eet overwegend plantaardig."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik houd ervan om in onze tuin bezig te zijn en daar te relaxen. Daarnaast ben ik graag in gezelschap: van mijn vriend, onze zoon, familie en vrienden. Ook houd ik veel van muziek, vroeger was ik zangeres in een jazzband."

Jouw favoriete muziek?
"Als kind was ik groot fan van The Beatles. Mijn vader draaide jazz, dat vond ik aanvankelijk niets. Toen ik als student een van zijn jazzplaten opzette ben ik enorm van die muziek gaan houden. Ik houd van artiesten als Ella Fitzgerald, Third World Love, Ahmad Jamal, Louis Armstrong, John Coltrane. Zondag was ik op het jazzfestival in Diemen en ik ga graag naar het North Sea Jazzfestival."

Mooie plek in Diemen?
"Mijn tuin en mijn buurt in het centrum. Ik vind Diemen super. Het is hier rustig, de mensen zijn aardig en je zit dicht bij de reuring van Amsterdam."

Diemen voor kinderen.
"Mijn vriend en ik hebben een zoontje van bijna twee en ik ben in verwachting van ons tweede kind. Het is hier fijn voor kinderen. De kinderboerderij is leuk en in de openbare bibliotheek worden muziekactiviteiten voor kinderen georganiseerd."