Naomi, Yamilé, Ranomi en Daan.
Naomi, Yamilé, Ranomi en Daan. Foto: Unicef Nederland

Diemense zwemmers ontmoeten Ranomi Kromowidjojo

DIEMEN Drie leden van zwemvereniging De Meeuwen uit Diemen hebben vorige week in Den Haag topzwemster Ranomi Kromowidjojo ontmoet. Het gaat om Naomi Horstman, Yamilé van Leeuwen en Daan de Jongh.

De drie jonge zwemmers uit Diemen hadden de ontmoeting met Ranomi Kromowidjojo, die onder meer Olympische titels op haar naam schreef en ook Europese kampioenschappen en wereldtitels in de wacht wist te slepen, meer dan verdiend. Zij hebben geld ingezameld voor Unicef.

Op zondag 8 april namen de beste minioren en junioren van Nederland deel aan de Ranomi Cup. De deelnemers zwommen niet alleen heel hard, maar hebben ook veel geld opgehaald voor Unicef. De drie jonge zwemmers van De Meeuwen hebben het meeste geld opgehaald.

Daan de Jongh haalde het meeste geld op van alle deelnemers aan de Ranomi Cup: € 1.265, Yamilé van Leeuwen zamelde een bedrag van € 665 in en Naomi Horstman werd derde met een bedrag van € 530.

Syrië

"Ranomi Kromowidjojo nam tijdens de meet-and-greet alle tijd voor de kinderen. Zij vertelde de kinderen over Unicef en haar rol als ambassadeur van Unicef. Daarna heeft ze veel verteld over haar leven en zwemcarrière. Daan, Yamilé en Naomi hadden zelf veel vragen voorbereid. Ranomi heeft op alle vragen uitgebreid antwoord gegeven. De kinderen weten nu dat ze heel veel van pannenkoeken houdt, mee gaat doen met de Olympische Spelen in 2020, de schoolslag de 'stomste' slag vindt en dat het opgehaalde geld voor Unicef naar kinderen in Syrië gaat", aldus Inge de Jongh, de moeder van Daan.