Benoeming wethouders

Vervolg van voorpagina.

Tevens werden de drie wethouders benoemd. Het gaat om Jorrit Nuijens (GroenLinks), Jeroen Klaasse (D66) en Lex Scholten (PvdA). Klaasse en Scholten gaan door als wethouder, Nuijens is een nieuwkomer. Hij kreeg van de gemeenteraad ontheffing om niet in te Diemen te wonen. Hij heeft echter toegezegd zo snel mogelijk naar Diemen te verhuizen.

Doordat Klaasse en Scholten weer wethouder zijn geworden kwamen er twee plaatsen vrij in de gemeenteraad. Herman Berkhout is vorige week woensdag raadslid voor D66 geworden. Hij was ook de afgelopen periode raadslid voor de democraten. Berkhout stond voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart op de derde plaats van de kandidatenlijst van de partij. Hij werd echter voorbijgestreefd door Rick Poelwijk en Jeannette Pietersen, die na voorkeurstemmen in de raad werden gekozen. Frank Geerts is vorige week woensdag raadslid voor de PvdA geworden. Hij stond op de vierde plaats van de kandidatenlijst van de PvdA. Geerts is nieuw in de gemeenteraad. Donderdag werd Frans Eerkens geïnstalleerd als raadslid voor GroenLinks. Eerkens is de tijdelijke vervanger van Yeliz Yildiz-Kaya, die zwangerschapsverlof heeft. Zij keert in het najaar terug als raadslid voor GroenLinks.


Buitenlust: actie tegen bouwplan

DIEMEN Bewoners van Buitenlust zijn een handtekeningenactie begonnen tegen de geplande bouw van woningen op het trapveld/basketbalveld in de wijk.

Het betreft een initiatief van bewonersvereniging Buitenlust. De bewonersvereniging heeft een brief aan het college van B en W geschreven waarin bezwaar wordt aangetekend tegen het plan. De bewoners van Buitenlust kregen onlangs een brief van de gemeente waarin werd vermeld dat er een haalbaarheidsonderzoek is verricht naar de mogelijkheid om op die plek woningen te bouwen. Het gaat om een gebouw met circa veertig starterswoningen en maximaal vier bouwlagen. Uit dat onderzoek is gebleken dat de bouw mogelijk is. Na de zomervakantie zal de gemeente met de buurt gaan overleggen over de precieze plek van het woongebouw en de aanleg van nieuwe speelvoorzieningen in de wijk.