Oud-wethouder Ruud Grondel onthulde de naam: Scoutinghuis De Blokhut.
Oud-wethouder Ruud Grondel onthulde de naam: Scoutinghuis De Blokhut. Foto's: Denise Iris Fotografie

De blokhut van Scouting is geopend en de naam is...

Scoutinghuis De Blokhut is de naam van het onderkomen van Scouting Diemen in het Diemerbos. Zaterdag was de officiƫle opening.

DIEMEN Zeker elf of misschien wel twaalf jaar (zelf weet voorzitter Aschwin van Wel het ook niet meer precies) hebben ze er bij Scouting Diemen keihard aan getrokken om hun grote droom waar te maken: een eigen stek in het Diemerbos. Zaterdag was het zover: oud-wethouder Ruud Grondel opende onder grote belangstelling het nieuwe - tweede - onderkomen van Scouting Diemen.

Een groot deel van de tijd ging op aan het sparen om de droom waar te maken. Eerst moest er bovendien een eigen plek komen in de plannen voor de herinrichting van het Diemerbos. In februari 2015 hielden de scouts er al een, ijskoud, kamp. Nog zonder de blokhut, want daarvoor moest nog verder gespaard worden. De plek in het bos bleef nog een tijd leeg, maar de blokhut werd in de loop van 2017 wel al gemaakt, ver weg in Letland. In september van dat jaar kon de bouw in het bos beginnen. Dat leek wel wat op een enorme puzzel met al die genummerde boomstammen. Keihard werkten de bouwers, in weer en wind. Voor de inrichting konden mensen bijdragen met allerlei spullen, en dat werd ruimhartig gedaan.

Afgelopen zaterdag was het moment eindelijk daar: de officiƫle opening. De naam 'Scoutinghuis De Blokthut' is een combinatie van drie inzendingen in de prijsvraag die Scouting Diemen had uitgeschreven: van Joan Voswijk, Marga Vosveld en Ingrid Ike. Alle leden van de Scouting kregen ter ere van het feest een nieuwe pet. Honderden belangstellenden namen een kijkje in de blokhut en iedereen was onder de indruk. Toen alle gasten weer vertrokken waren, hielden de scouts hun eerste kamp in hun eigen blokhut in het Diemerbos. Het was een groot succes en smaakt naar meer.

De blokhut oogstte veel bewondering.