Jazz op het zonovergoten Diemerplein.
Jazz op het zonovergoten Diemerplein. Foto's: Trudy Kroese

Heerlijk eten en drinken en luisteren naar jazzmuziek

Op het Diemerplein zijn afgelopen weekeinde het culinair evenement Smakelijk Diemen en jazzfestival Duke op het Diemerplein gehouden. De organisaties van beide evenementen zijn tevreden en geven aan dat beide evenementen volgend jaar weer terugkeren op de activiteitenkalender van Diemen.

DIEMEN Smakelijk Diemen, dat voor de derde keer werd gehouden, duurde twee dagen. Het eendaagse festival Duke op het Diemerplein stond voor de vijfde keer op het programma en vierde dus het eerste lustrum.

De eerste editie van Duke op het Diemerplein vond plaats in 2014, veertig jaar na het overlijden van jazzlegende Duke Ellington. In 2016 werd Smakelijk Diemen voor de eerste keer gehouden. Smakelijk Diemen is een festival voor fijnproevers die ook van muziek en gezelligheid houden. Bezoekers konden munten kopen en bij de diverse kramen heerlijke gerechten proeven. Uiteraard waren er ook koele drankjes te koop. Horecabedrijven Brasserie Drusius en Grand Café Cheers hadden beide op het Diemerplein een bar ingericht. Het werd zaterdag steeds drukker op het Diemerplein. De artiesten die vanaf 17.00 uur op het podium op het Diemerplein optraden brachten de sfeer erin. Onder de bezoekers waren veel Diemenaren en voormalige bewoners van de gemeente.

Zondag werd de tweede dag van Smakelijk Diemen gecombineerd met Duke op het Diemerplein. Het jazzfestival werd geopend door burgemeester Erik Boog. Opvallend was dat de gemiddelde leeftijd van het publiek zondag hoger was dan zaterdag. Veel jazzliefhebbers hadden een zitplaats vlak bij het podium gezocht. De organisatie van Duke op het Diemerplein liet het eerste lustrum uiteraard niet ongemerkt voorbijgaan. Om 17.15 uur was er een flashmob. "Ik vond het geweldig. Het was druk op het plein, de mensen hebben genoten en het was schitterend weer. Tijdens de flashmob hebben veel mensen op het plein meegezongen. Wij hadden de tekst uitgereikt. De optredens van Muziekschool Diemen en Joy4jazz in het winkelcentrum hebben ook veel publiek getrokken", aldus Amy Koopmanschap, voorzitter van de Stichting Duke op het Diemerplein.

Eten, drinken en muziek.
Danilo brengt de sfeer erin.
Genieten van de sfeer.
De flashmob tijdens Duke op het Diemerplein.