Afbeelding
Foto:

Dorien Dijk

Bestuurslid vrouwen/meisjesvoetbal bij SV Diemen, woont 14 jaar in Diemen

Hoe gaat het met het vrouwen/meisjesvoetbal bij SV Diemen?
"Goed. Ons eerste vrouwenteam is dit seizoen kampioen geworden. Dat is erg leuk. Maar wij willen graag dat de afdeling groeit. Het doel is om per leeftijdscategorie twee teams te hebben. Wij houden zaterdag 2 juni een talentendag (open dag) voor meisjes die geboren zijn tussen 2006 en 2011."

Het vrouwenvoetbal is in opkomst.
"Dat heeft mede te maken met het succes van het Nederlands elftal dat vorig jaar Europees kampioen is geworden. Er is meer media-aandacht voor vrouwenvoetbal dan in het verleden; helaas is vrouwensport nog lang niet in evenwicht met de mannen. Wat ook meespeelt is dat meisjes makkelijk lid kunnen worden van een club, omdat het betaalbaar is en in de buurt."

Wat zijn jouw hobby's?
"Ik tennis bij Tie-Breakers in Amsterdam. Sporten combineren met sociale activiteiten en gezelligheid is voor mij heel belangrijk. Mijn man en ik hebben sinds vorig jaar een minicamping in Voisey, in de Haute-Marne in Frankrijk. De naam van die camping is 'Camp'eco Aire Naturelle Voisey.' Er zijn twaalf plaatsen. Wij gaan daar in de schoolvakanties heen en krijgen hulp van vrienden die ook de camping beheren. Ik houd ook van verre reizen. Ik ben onder meer in Nepal, India, Australiƫ en Nieuw-Zeeland geweest. Ik heb vroeger veel gereisd."

Diemen voor kinderen?
"Ik heb een stiefzoon van 21, een dochter van 9 en een zoon van 12. Wij wonen in Diemen-Noord en daar is het heel prettig voor kinderen. Ik vind Diemen-Noord veilig en plezierig voor kinderen om buiten te spelen en op te groeien. Kinderen kunnen op veel plekken in de wijk spelen en kennen elkaar omdat ze bijna allemaal op de Noorderbreedte zitten."