Diemenaren willen coffeeshop starten

DIEMEN Ronald Vriend en Johnny Petram willen in Diemen een coffeeshop of een wietwinkel beginnen. Zij hebben bij de gemeente een verzoek voor een vergunning voor de exploitatie van een coffeeshop of wietwinkel aangevraagd. Beiden zijn inwoners van Diemen.

Ronald Vriend kwam vorig jaar op het idee om in Diemen een coffeeshop of wietwinkel te starten. Hij wijst erop dat Diemen vlak bij Amsterdam ligt, waar coffeeshops onder bepaalde voorwaarden zijn toegestaan. Hij vindt het bij de huidige tijd passen dat er ook in Diemen een soortgelijke winkel komt. Hij kwam in contact met Johnny Petram en samen werkten zij het idee verder uit. Vriend heeft vorig jaar een flyer in Diemen uitgereikt en is toen ook een onlinepetitie gestart. Hij geeft aan dat er veel positieve reacties op het initiatief zijn binnengekomen.

Vriend: "Wij willen graag een coffeeshop in Diemen openen, maar als dat niet mogelijk blijkt, denken wij aan de opening van een wietwinkel, een cannabis dispensary naar Amerikaans model. In het geval van een coffeeshop kunnen klanten er softdrugs kopen en in de zaak gebruiken, in het geval van een wietwinkel kunnen zij softdrugs kopen en die thuis gebruiken. Ik vergelijk het met een apotheek. Daar haal je medicijnen die je vervolgens thuis gebruikt." Petram, die eigenaar is van de coffeeshop Mellow Yellow in het centrum van Amsterdam, wijst erop dat coffeeshops en wietwinkels tegenwoordig aan strenge eisen moeten voldoen. Zo is bijvoorbeeld de Wet Bibob op dergelijke bedrijven van toepassing. Vriend: "Wij verwachten een positieve reactie van de gemeente gezien de huidige coalitie. De drie partijen die de coalitie vormen staan landelijk open voor een vriendelijker cannabisbeleid. Wij zullen vervolgens op zoek gaan naar een goede locatie voor de coffeeshop of wietwinkel."