Coalitie-akkoord

Vervolg van voorpagina.

Janneke de Graaff (CDA) blijft tegenstander van een hockeyaccommodatie op Spoorzicht. Zij vreest dat als er twee velden komen dit in de toekomst niet genoeg zal zijn en dat de accommodatie uitgebreid zal worden. Het CDA wil 25 procent van de ruimte van Spoorzicht gebruiken voor seniorenwoningen.

Onder de insprekers waren de voorzitters van TIW-Survivors en SV Diemen. Zij vroegen opnieuw om duidelijkheid. Wethouder Jeroen Klaasse van Sport gaf aan dat de gemeente op korte termijn met de gemeente Amsterdam gaat praten om te kijken of er in de hoofdstad mogelijkheden zijn voor TIW-Survivors. Als dat het geval is, komt er op Sportpark De Diemen ruimte voor HC Diemen en kan Spoorzicht groen blijven. Als TIW-Survivors in Diemen blijft, wordt bekeken of SV Diemen en de honkbalclub gezamenlijk gebruik kunnen maken van een nieuw veld dat dan op de plaats komt van een van de huidige velden van TIW-Survivors.


Gemeente wil duidelijkheid pastorie

DIEMEN De gemeente heeft het parochiebestuur van de Sint Petrus' Bandenkerk laten weten dat zij voor 1 september duidelijkheid wil over de toekomst van het gebouw: een onderhoudsplan voor dan wel verkoop van het rijksmonument aan de Hartveldseweg.

Eerder dit jaar trok Erfgoedvereniging Heemschut aan de bel met grote zorgen over de slechte staat waarin de pastorie verkeert en heeft het gebouw nu op hun lijst Bedreigd Erfgoed gezet. De gemeente deelt die zorg. Het parochiebestuur zit niet stil. Een projectgroep, met daarin ook leden van andere parochies uit de regio, is al begonnen met het uitwerken van diverse scenario's voor de toekomst van de pastorie. Dat zou in theorie ook kunnen zijn dat de pastorie niet wordt verkocht en in eigen beheer wordt gerenoveerd. Het meest haalbare plan wordt aangeboden aan het Bisdom in een gebouwenplan voor de zeven kerken in de regio. Tijd voor een langdurig proces is er niet, maar als het aan Hanneke van Wel van het parochiebestuur van Sint Petrus' Banden ligt, kan het allemaal snel gaan. Zij gaat ervan uit dat het Bisdom dan het door de regio genomen besluit over het gebouwenplan overneemt en snel bezegelt.