Bewoners tegen nieuwbouw

DIEMEN Diverse bewoners van Buitenlust willen niet dat er sociale huurwoningen worden gebouwd op de plek van het basketbalveld en trapveldje aan de rand van de wijk.

Bewoners van Buitenlust hebben vrijdag een brief ontvangen waarin de gemeente aangeeft dat er een haalbaarheidsonderzoek is verricht naar de mogelijkheid om op die plek woningen te bouwen. Het gaat om een gebouw met circa veertig starterswoningen en maximaal vier bouwlagen. Uit dat onderzoek is gebleken dat de bouw mogelijk is. De gemeente gaat nu in gesprek met woonstichting Rochdale over de bouw. Een aantal bewoners is tegen nog meer woningen in de wijk. Zij wijzen erop dat kinderen van bewoners en bezoekers het basketbalveld en het trapveld gebruiken. Zij zijn niet tegen de bouw van sociale huurwoningen, maar vinden de nu aangegeven locatie niet geschikt. Na de zomervakantie zal de gemeente met de buurt gaan overleggen over de precieze plek van het woongebouw en de aanleg van nieuwe speelvoorzieningen in de wijk.


Verkeers-examen

Vervolg van voorpagina.

Burgemeester Boog: "Voorheen deden de kinderen uit Diemen verkeersexamen in Amsterdam. Het is goed dat het examen nu in Diemen wordt georganiseerd; het is namelijk belangrijk dat leerlingen in hun eigen, bekende omgeving leren fietsen en de theorie toepassen. Zo raken zij vertrouwd met de regels en het verkeer en zijn ze voorbereid om zelfstandig naar bijvoorbeeld de middelbare school te fietsen. Gelukkig wordt er op de scholen in Diemen ook aandacht geschonken aan theoretische en praktische verkeerseducatie, zoals fietslessen of dodehoeklessen."


Kraai

DIEMEN Diverse Diemenaren melden op Facebook dat zij in de buurt van Oud-Diemen in Diemen-Noord zijn aangevallen door een kraai.

Het bleef niet bij iedereen bij de schrik; minstens één Diemense moest zich in het ziekenhuis laten behandelen na haar aanvaring met de kraai. Andere Diemenaren menen dat het beestje zijn nest verdedigt en dat het leed geleden zal zijn zodra de jongen uitvliegen. Tot die tijd wel even oppassen of omfietsen dus.