Baantjes trekken in zwembad.
Baantjes trekken in zwembad.

143 zwemmers voltooien zwemvierdaagse van Diemen

DIEMEN 143 deelnemers hebben meegedaan aan de zwemvierdaagse van Diemen. Het sportevenement vond plaats in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran en werd georganiseerd door De Meeuwen uit Diemen.

De deelnemers, van wie een groot deel bestond uit kinderen, trokken vier avonden lang tussen 18.00 en 20.00 uur hun baantjes in het zwembad. Deelnemers tot twaalf jaar zwommen elke avond tien banen (250 meter) en deelnemers vanaf twaalf jaar zwommen twintig banen (500 meter). Maar er waren ook deelnemers die er heel wat meer zwommen. Broer en zus Daan en Nina zitten allebei op wedstrijdzwemmen bij de Meeuwen. Hun moeder vertelt dat Daan (9) heeft in totaal 255 baantjes gezwommen en Nina (6) 165. Voor Daan was het al zijn vierde zwemvierdaagse, voor Nina haar tweede.

Vrijwilligers

Het evenement was ook dit jaar uitstekend georganiseerd. In de hal van van het sportcentrum werden deelnemers ontvangen door leden van De Meeuwen. Er waren zo'n dertig vrijwilligers van De Meeuwen actief. Na afloop van het zwemmen kregen de deelnemers limonade en een appel of banaan. Die waren beschikbaar gesteld door Albert Heijn XL in Diemen. In de hal van het sportcentrum was ook een tombolatafel, waar onder andere veel prijzen van winkeliers van winkelcentrum Diemerplein konden worden gewonnen. Vrijdagavond ontvingen de deelnemers hun medaille.

Veiligheid

Uiteraard stond de veiligheid van de deelnemers voorop. Tijdens de avondvierdaagse zaten toezichthouders van De Meeuwen langs het zwembad en hielden alle deelnemers scherp in de gaten. Ook was er elke avond een gediplomeerd EHBO-er aanwezig.