Kay Minnema (links) en Kevin Kroese (tweede van rechts) eerder in actie tegen Wijk aan Zee. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen eindigt als tiende

DIEMEN SV Diemen heeft de competitie afgesloten met een 4-2 overwinning op De Kennemers. Bij rust leidde de thuisclub met 2-1.

Er stond voor SV Diemen niets meer op het spel. Voor aanvang van het duel wist de ploeg dat er ook volgend jaar in de derde klasse wordt gevoetbald en dat er een eindklassering op de tiende plaats was bereikt.

Nadat De Kennemers op 0-1 was gekomen maakte aanvaller Bright Afriyeh twee doelpunten en bepaalde de ruststand op 2-1. Na de hervatting zette Jesse Ringelberg de thuisclub met twee treffers op een 4-1 voorsprong. Twee minuten voor tijd bepaalde De Kennemers de eindstand op 4-2.

Tiende plaats

SV Diemen is met 29 punten uit 26 duels op de tiende plaats van de derde klasse C geƫindigd. SDZ, dat zondag met 2-6 van de directe concurrent Roda '23 won, is kampioen geworden. United Davo en Wijk aan Zee moeten tijdens de nacompetitie proberen om degradatie te voorkomen. Spaarnwoude is gedegradeerd.

De wedstrijd van SV Diemen tegen De Kennemers betekende het afscheid van trainer Gerrie Breugem. Hij verlaat SV Diemen na twee seizoenen en vertrekt naar IVV. Breugem wordt opgevolgd door Mark Steur. Ook bestuurslid voetbalzaken senioren zondag Robin Ternede stopt. Hij was vijf jaar in deze functie actief. Het staat vast dat vier spelers van de zondagselectie vertrekken. Kay Minnema stapt over naar het tweede zaterdagteam van SV Diemen, Kevin Kroese speelt volgend seizoen voor KFC dat in de tweede klasse uitkomt, Mitchell de Vries gaat waarschijnlijk voor Kadoelen spelen. Faisal Bakir heeft aangegeven dat hij stopt.