Kay Minnema (links) en Kevin Kroese (tweede) van rechts, eerder in het seizoen tegen Wijk aan Zee.
Kay Minnema (links) en Kevin Kroese (tweede) van rechts, eerder in het seizoen tegen Wijk aan Zee.

DKV Victoria speelt promotieduel

DIEMEN DKV Victoria heeft zaterdag in Alkmaar de wedstrijd tegen de directe concurrent DSO met 14-15 gewonnen. De korfballers uit Diemen hebben zich door deze overwinning geplaatst voor een promotieduel

Vooraf waren de belangen duidelijk. Beide ploegen moesten winnen om een beslissingswedstrijd voor promotie te mogen spelen. DKV Victoria begon zwak aan de wedstrijd. Halverwege de eerste helft stond er een 5-2 stand op het scorebord. DSO speelde ook niet groots en DKV Victoria kon veel rebounds stelen. In het restant van de eerste helft kwam DKV Victoria beter in het spel. De ruststand was 9-7.

DKV Victoria trok de stand kort na de hervatting gelijk: 10-10. Daarna brak er een fase in de wedstrijd aan waarin lange tijd niet werd gescoord. Uiteindelijk kwam DSO weer op voorsprong: 12-10. Maar DKV Victoria gaf zich met nog een kwartier te spelen niet gewonnen en beschikte uiteindelijk over de langste adem. De achterstand werd omgebogen in een 12-15 voorsprong en de wedstrijd was gespeeld. DSO kwam in de slotfase nog terug tot 14-15, maar de punten waren voor de Diemense korfballers. Coach Henk van Empelen van DKV Victoria stelde na afloop dat zijn ploeg op fitheid en kwaliteit had gewonnen van een goede tegenstander.

DKV Victoria is door de overwinning op de directe concurrent verzekerd van de tweede plaats op de ranglijst van de derde klasse H van de veldcompetitie. De korfballers uit Diemen spelen op zondag 10 juni een beslissingsduel tegen Ready '60 uit Roermond. De wedstrijd wordt op neutraal terrein gespeeld. Sporting West is kampioen geworden.


Zondag 3 SV Diemen kampioen

DIEMEN Het derde zondagteam van SV Diemen is zondagmiddag voor eigen publiek kampioen geworden.

SV Diemen rekende af met PVCV: 4-2. Het derde zondagteam van SV Diemen nam een 4-0 voorsprong. De uitstekend spelende doelman van de thuisclub stopte een strafschop. In de slotfase wist PVCV twee keer te scoren, maar de overwinning van SV Diemen kwam niet meer in gevaar.