Smakelijk Diemen en jazzfestival Duke op het Diemerplein trokken vorig jaar veel publiek.
Smakelijk Diemen en jazzfestival Duke op het Diemerplein trokken vorig jaar veel publiek. Foto: Bastiaan Miché

Smakelijk Diemen en jazzfestival op Diemerplein

Op het Diemerplein wordt dit weekeinde Smakelijk Diemen gehouden. Zondag is er ook de vijfde editie van jazzfestival Duke op het Diemerplein.

DIEMEN Smakelijk Diemen is een culinair festival waar veel (horeca)bedrijven uit Diemen aan meedoen. Daarnaast zijn er onder de deelnemers ook bedrijven van buiten Diemen.

Deelnemers aan de derde editie van Smakelijk Diemen zijn Brasserie Drusius, Grand Café Cheers, Wapen van Diemen, Rotihuis, Balkan Shizzle, Barbecue Babes, Bries Saucies, Little Pancake Shop, At your Event, Satéh Charley en Baramaribo. Bezoekers van het evenement kunnen munten kopen en vervolgens bij de deelnemers heerlijke hapjes en drankjes kopen. Smakelijk Diemen begint op beide dagen om 12.00 uur en duurt op zaterdag tot 23.00 uur en op zondag tot 21.00 uur. Er is ook veel entertainment voor jong en oud. Zaterdag om 13.00 uur en 15.00 uur is poppenkast 'De Kleine Zon' aanwezig en speelt een Jan Klaassen-voorstelling voor de kinderen. Om 13.30 uur en 15.30 uur is er een minidisco. DJ Marco zorgt vanaf 12.00 uur voor muziek en tussen 17.00 tot 21.30 uur treden er op het podium op het Diemerplein diverse artiesten op: Dennis van Veen, Sven Versteeg, Yves Barendse, Jeff van Vliet en Quincy.

Tijdens de tweede dag van Smakelijk Diemen, op zondag 3 juni, vindt ook de vijfde editie van het jazzfestival Duke op het Diemerpein plaats. Duke op het Diemerplein wordt om 12.00 uur officieel geopend door burgemeester Erik Boog. Het programma van Duke op het Diemerplein: 12.15 uur: het Diemense dweilorkest De Neuteblazers verricht de aftrap, 13.00 uur: Diemens jazzorkest MDM speelt verrassende bewerkingen van stukken van Duke Ellington, Charles Mingus en Thelonious Monk met zang van speciale gast Clover Jean, 13.45 uur: Celia Berkers zang en Boris Rodenko piano, 14.00 uur: Het Zwaar Koper Kwartet. Drie trombones en Dani Sanchez Marcos op tuba. Speciale bewerkingen voor dit zware koper van stukken van Duke Ellington, 14.45 uur: Diemer Harmonie met speciale jazzarrangementen, onder andere van Duke Ellington, 15.45 uur: All Ellington tentet. Cornettist Eric Boeren formeerde dit unieke tentet dat zich volledig toelegt op de composities van Duke Ellington, 16.45 uur: EDOG gezelschap met Cor de Wit en Truus Blenderman. Muzikale leiding: Rosite van der Woude. Speciaal voor dit festival gearrangeerde stukken en origineel repertoire van Duke Ellington. 17.15 uur: Eerste lustrumact: Flashmob The Thing, 17.30 uur: The Bears Project onder leiding van Onno van Swighem. Eigenzinnig orkest van dertien muzikanten. Riet- en koperblazers en strijkers en een stevige ritmesectie. Het accent ligt op improvisatie en 19.00 uur: uitreiking festivalprijs Duke op het Diemerplein door Amy Koopmanschap. Duke op het Diemerplein wordt gepresenteerd door Clover Jean. Er zijn ook activiteiten in winkelcentrum Diemerplein. 14.00 uur: Jazzgroep JOY4JAZZ (onder leiding van gitarist Rob Poppen), 14.45 uur: Muziekschool Diemen, 15.30 uur: Jazzgroep JOY4JAZZ en 16.15 uur: Muziekschool Diemen.

Zondag om 17.15 uur is er de Flashmob
The Thing