De stormbaan in de Weespertrekvaart.
De stormbaan in de Weespertrekvaart. Foto's: Denise Iris Fotografie

Loswalfestival 2018: gezellig en heel warm

De elfde editie van het Loswalfestival is geslaagd. Het weer werkte mee en de bezoekers hebben genoten. Het programma was ook dit jaar gevarieerd met onder meer een sportmarkt, een braderie, activiteiten die vooral op kinderen waren gericht (waaronder wateractiviteiten), heerlijke hapjes en drankjes en optredens van artiesten. Zondag werd de Veiligheidsdag gehouden.

DIEMEN Het Loswalfestival kent al jaren een ijzersterke formule. Het leuke van het festival is dat er behalve activiteiten voor volwassenen ook veel activiteiten voor kinderen en jongeren zijn. Het Loswalfestival is daarom ook populair bij gezinnen met jonge kinderen.

De vrijdag stond voor een groot deel in het teken van de sport. Er was een sportmarkt waar veel sportverenigingen uit Diemen aan meededen. 's Avonds waren er optredens in de tent van onder andere Trafassi-Man en Baas B en Brutus. Smashing '72 werd uitgeroepen tot Sportvereniging van het Jaar. Jeroen de Lange, voorzitter van de volleybalvereniging, ontving de bokaal die bij de prijs hoort uit handen van Jeroen Klaasse, wethouder van Sportzaken.

Zaterdag was er een drukbezochte braderie. In de tent waren onder meer een optreden van de Muziekschool Diemen en een kinderbingo. Ex-profbasketballer Sam Graham gaf een clinic op het basketbalveld. Jongeren zonder vrees klommen in de klimmuur van Scouting Diemen. Uiteraard waren er wateractiviteiten. Kinderen konden de stormbaan in de Weespertrekvaart op. 's Avonds was er de 'Foute Party'.

Het Loswalfestival werd zondag afgesloten met de Veiligheidsdag. De brandweer gaf demonstraties en kinderen konden plaatsnemen op een echte politiemotor. Een mooie belevenis. Ook landde er een traumahelikopter.

Het bestuur van de Stichting Loswalfestival is te spreken over het verloop van het evenement. Voorzitter Danny Mica: "Ik vond het een geslaagde editie. De sfeer was heel goed en het was mooi weer, al was het zaterdag misschien zelfs te warm. Het was op een bepaald moment 30 graden. Uiteraard zijn wij van plan om het Loswalfestival volgend jaar opnieuw te organiseren."

Schaatsen in de hitte.
Smashing '72 is Sportvereniging van het Jaar.
Gezelligheid op het terras.
Ook de traumaheli was erbij op de Veiligheidsdag.