Parkeerterrein winkelcentrum Kruidenhof wordt blauwe zone

DIEMEN Het parkeerterrein van winkelcentrum Kruidenhof in Diemen-Zuid wordt vanaf juni onderdeel van de blauwe zone.

De gemeente streeft ernaar om de blauwe zone op maandag 18 juni 2018 in te voeren. Het is vanaf die dag voor bezoekers alleen nog mogelijk om met een parkeerschijf maximaal twee uur te parkeren op dit parkeerterrein.

De bewoners boven het winkelcentrum krijgen eind van de week een brief waarin ze uitgebreid worden geïnformeerd. Zij kunnen ontheffing aanvragen. Ook de ondernemers worden geïnformeerd.

Vanwege diverse klachten over de hoge parkeerdruk op het parkeerterrein bij winkelcentrum Kruidenhof zijn er in mei tellingen verricht. Op basis van de resultaten hiervan en een dringend verzoek van de winkeliersvereniging heeft het college van burgemeester en wethouders op 22 mei besloten de blauwe zone op het parkeerterrein in te voeren.

Sinds 1 mei is er in de omgeving van winkelcentrum Kruidenhof een blauwe zone ingevoerd. Dit heeft ertoe geleid dat veel langparkeerders uitwijken naar het parkeerterrein bij het winkelcentrum.


Expositie in pastorie

DIEMEN In de pastorie van de rooms-katholieke parochie Sint Petrus' Banden aan de Hartveldseweg 24 is op zaterdag 26 en en zondag 27 mei een expositie te zien.

Het gaat om een eindexamenexpositie van studenten van de Foto Academie van Amsterdam. Belangstellenden kunnen de expositie op beide dagen bezoeken van 11.00 tot 20.00 uur.